Marrakech: locurile perfecte unde mâncăm

Marrakech este o experiență unică în ceea ce privește mâncarea, plină de arome și condimente.

Bucătăria marocană este influențată de interacțiuni și schimburi cu alte culturi și națiuni de-a lungul secolelor. Este în mod tipic un amestec de mediteranean, arab, andaluz, și cel mai important, bucătăria berberã cu o influență mică europeană și subsahariană.

Musulmanii nu mănâncă porc, în general consumă carne de vită, de capră, oaie și miel, carne de pui și fructe de mare. De asemenea, alcoolul este interzis, ei preferând ceaiurile de mentă.

Tajine: este o tocană din carne suculentă făcută și legume, gătite în mod tradițional, într-un vas de lut conic pentru a permite aburului să crească.

Maghrebi mint tea: este un ceai verde preparat cu frunze de mentă și zahăr  

Toate localurile recomandate se afla in inima Medinei.

Le Jardin 

Aflat la doar 5 minute de Medersa Ben Youssef, este un loc verde, unde te simți ca într-o gradină.

Am servit:

  • Tajine de pui cu măsline verzi și lămâie și couscous
  • Hamburger Le Jardin

 

 

#moroccan #food #chicken #tajine #with #couscous #and #lamb #burger #mint #tea

A post shared by Andrada Patrascu (@aaandrada) on

Nomad

Nomad are un meniu ce oferă preparate din bucătăria marocană modernă, combinând bucatăria locală tradițională cu cea intrnațională.

Amplasat în piața Rahba Lakdima, cunoscută drept piața condimentelor, are un etaj interior și două etaje cu terasă.

#sunset #and #dinner

A post shared by Andrada Patrascu (@aaandrada) on

 

Am servit:

  • Nomad couscous: carne de vită condimentată, lămâie fiarta încet, legume de sezon proaspete si couscous untos
  • Tajine de miel: miel cu prune uscate cu sos redus

Pot spune că este cel mai bun miel pe care l-am mâncat în Marrakech!

La ora cinei, poate fi aglomerat pe terasă. Pentru siguranță recomand să faci rezervare. Îi poți ruga pe cei de la riad sau poți trece personal pentru a rezerva o masa.

Noi ne-am simțit foarte bine, încat am revenit într-o altă zi!

Terrasse des Epices

Restaurantul este amplasat pe o terasa, cu un meniu bazat pe bucătăria marocană cât si cea internațională. Este unul dintre puținele localuri în care se servesc băuturi alcoolice. Nu uita că în lumea arabă băuturile alcoolice sunt foarte scumpe.

La fel ca și Nomad, seara poate fi ușor aglomerat astfel că recomand rezervare.

Oferă o priveliște încântătoare asupra Munțiilor Atlas.

Le Restaurant La Terrasse des épices Marrakech #rooftop #medina #terrasse #marrakech #morroco #terrassedesepices

A post shared by Terrasse des Épices (@terrassedesepices) on

Am servit:

  • Tajine vegetarian
  • Tajine Makfoul (cu miel)

PS: în realitate mâncarea arată mult mai bine și a avut un gust excepțional.

La intrarea în restaurant se află o patiserie cu produse marocane: cornulețe de gazelă, briouates cu miere, sortimente făcute cu făină de migdale și alte bunătăți pe care le poți servi cu ceai de mentă.

Cafe des Epices

Amplasat în Piața condimentelor, cumva vis-a-vis de Nomad, face parte din lațul ce include și Terrasse des Epices.

În Maroc am vazut unele dintre cele mai frumoase apusuri. Este ideal să te relaxezi, după o zi agitată în Medina, la una din terase și să privești apusul!

Am servit:

  • Tajine de pui cu lamâie, măsline verzi și cartofi
  • Tajine de miel cu prune și cartofi
  • Desert: Portocale în sos de scorțișoara și zahăr (un preparat tipic marocan ce trebuie încercat)

Am băut: ceai de mentă Maghrebi cu lapte.

#orange #and #cinamon #dessert

A post shared by Andrada Patrascu (@aaandrada) on

Unde putem lua micul dejun? 

Micul dejun marocan este în general compus din clătite marocane, pâine, dulceață, unt, suc natural de portocale și cafea.

 

Primul loc unde am luat micul dejun a fost la Riad Yasmine: clătite marocane și americane, negresă, iaurt cu nuci și miere, salată de fructe cu sos de iaurt, brânză topita, dulceață, unt, suc proaspăt stors din portocale și cafea .

#breakfast

A post shared by Andrada Patrascu (@aaandrada) on

Majoritatea riadurilor/hotelurile au micul dejun inclus, însa daca vrei să încerci altceva, există sufiente variante.

Atay Cafe

Terasa iți dă un vibe relaxant mediteranean fiind decorată cu perne colorate și mobilier alb.

Este locul ideal unde poți bea cafeaua și  mânca o salată cu fructe.

16 Kawa

Localizat lângă grădinile Majorelle, este locul unde poți mânca diverse sortimente de patiserie.

Pentru micul dejun au și un meniu, format din cafea, suc de portocale și două produse de patiserie.

Street food

În Medina gasești aproape orice, chiar și din punct de vedere culinar.

Trebuie să bei măcar odată un suc natural de portocale, rodii, avocado, banane, ananas sau orice alt fruct (combinația mango cu portocale este delicioasă).

În piața mare, Jemaa el-Fna, seara vei vedea un nor mare de fum. Este de la numeroasele tarabe unde se gătește. Taberele au un număr, în loc de nume.

Lânga fiecare tarabă este un om, care încercă să te convingă să iei un loc, iar dacă refuzi te roaga să ții minte numarul tarabei pentru a reveni în altă zi.

Se gătește orice preparat marocan, de la couscous, tajine, kebab, miel, cârnați, pastilla, la supă, salată și pește.

Booking.com
Booking.com
  • Dorina

    Deși nu sunt amatoare de carne de miel, trebuie să recunosc că arată apetisant :). Probabil că, fiind bine condimentat, și gustul e la fel. Am mâncat odată în Turcia și nu semăna deloc a miel, nici la gust, nici la miros.

    • Andrada

      Ca și gust, a fost la fel de bun cum a arătat. A fost bine condimentat, iar carnea era fragedă și suculentă.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *