abu dhabi moschee

Abu Dhabi: cel mai mare emirate din Emiratele Arabe Unite

Abu Dhabi este un loc unde poți să găsești ceva de făcut indiferent cum îți place să îți petreci timpul. Marea Moschee Sheikh Zayed sau orașul antic Al Ain este locul unde trebuie să mergi dacă ești pasionat de cultură. Dacă nu vrei să mergi într-un dintre mall-uri, ai putea să mergi la plajă sau să faci o călătorie în deșert.

Abu Dhabi se mândrește cu un număr destul de mare de centre comerciale, ca Marina Mall, și de atracții de lux, cum ar fi Ferrari World. Dar, în cel mai mare emirate din Emiratele Arabe Unite poți afla mai multe despre tradițiile națiunii.

Poți să îți petreci zilele vizitând Marea Moschee Sheikh Zayed sau explorând strazile tradiționale ale Heritage Village. De asemenea, vei găsi o mulțime de situri culturale în orașul estic Al Ain, inclusiv Muzeul Palatului și Fortul Al Jahili. Și dacă preferi  o activitate în aer liber, ar fi bine să îți faci ceva timp pentru Plaja Corniche, summitul Jebel Hafeet sau deșertul din cartierul gol.

Marea Moschee Sheikh Zayed

Moscheea este a opta cea mai mare din lume. Construită între 1996 și 2007, are peste 80 de cupole de marmură și peste 1000 de stâlpi de susținere, este o capodoperă arhitecturală a designului islamic modern.

Ceea ce este foarte important este că moscheea este una dintre cele două din Emiratele Arabe care admit drept vizitatori persoane ce nu au religia musulmană.

Palatul Emiratelor

La fel ca Burj Al Arab din Dubai , Emirates Palace stabilește standardul pentru cazare de lux în Abu Dhabi. Deține 1,3 km de plajă privată, cu interioare decorate cu aur, cristale și perle. Mai mult de 1.000 de candelabre și covoare realizate manual contribuie la opulența interioară. De asemenea,  în afara hotelului, palmieri, grădini luxuriante și fântâni creează un efect de oază.

O noapte de cazare costă de la 200 euro.

Chiar dacă nu dormi o noapte la hotel, poți savura o prăjitură cu foiță de aur în unul din restaurantele hotelului.

Tururi în deșert

Pentru a ajunge în deșertul din regiunea Al Gharbia ai mai multe variante. Poți opta pentru o clasică plimbare cu cămila, o plimbare cu jeepul în stil safari sau un tur cu balonul.

Yas Marina și Ferrari World Abu Dhabi

Circuitul Yas Marina găzduiește cursele Grand Prix și Formula 1, iar în restul anului vizitatorii sunt bineveniți să testeze pista.

Tururile au costat 120 AED (aproximativ 33 USD) pentru adulți. Vei plăti 60 AED (aproximativ 17 USD) pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani; copii sub 3 ani pot participa gratuit. Costul de a testa pista variază în funcție de tipul de mașină pe care o alegi. Câteva ture într-un kart vor costa 110 AED (în jur de 30 USD) pentru adulți. În schimb, o cursă cu un Aston Martin începe la 1.500 AED (aproximativ 400 USD).

Iți poți petrece timpul și în parcul de distracție Ferrari World ce este locul cel mai rapid din lume: Formula Rossa, ce merge cu până la 150 de mile pe oră.

Tu ai fost în Abu Dhabi? Ai vizitat alte obiective turistice?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.