plaja din albena

Albena

Albena este o stațiune bulgară la malul Mării Negre. Nu ne plănuisem să ajungem aici, dar era în drumul nostru din Balcic spre Nisipurile de Aur. Ne-am petrecut aici o după – masă minunată, pe plaja lată cu nisip fin și fără muzică ce perturbă liniștea. Din punctul nostru de vedere, este o stațiune excelentă pentru familii, mai ales că sunt multe complexe hoteliere cu oferte all inclusive, piscine și locuri de joacă pentru copii.

Parcarea

În Albena, primăria încearcă să reducă numărul de mașini și să redea străzile pietonilor. Astfel, parcarea în stațiune costă 10 leva (25 lei)  pentru 24 h. Din ce am înțeles, există și parcare în afara stațiunii care costă mai puțin, dar este destul de departe de intrare.

Ai mare grijă! Parcarea se plătește prin SMS, la hoteluri sau la tonomatul de la ieșirea din stațiune. Noi am încercat toate aceste metode, iar două dintre ele nu au mers. Nu am reușit să dăm SMS. Am avut această problemă și în Treviso când am vrut să plătim biletul de autobuz de la aeroport.

Apoi, am încercat să mergem la tonomat. Însă nu mai aveam leva și nu era posibil să plătim cu cardul. Astfel, am intrat în primul hotel și am plătit fără probleme chiar dacă nu eram clienți.

Unde mâncăm în Albena

Fiind o stațiune cu multe complexe turistice, în Albena nu sunt extrem de multe restaurante pentru cei care sunt în trecere. Totuși, am găsit pe foursquare o terasă pe plajă, Kaliopa care aparține de hotelul cu același nume. Am mâncat rissoto și scoici de mare. Ambele au fost delicioase. Recomandăm această terasă.

plaja din albena inainte de apusul soarelui

apusul in albena

Activități în Albena

Albena este clar un loc pentru familii. Noi nu eram din același film cu ceilalți turiști care aveau minim un copil. Totuși, ne-am simțit foarte bine pe plaja cu nisip fin unde era foarte liniște. De asemenea, ne-am plimbat și prin parcul din Albena care este de fapt o rezervație naturală. Stațiune este foarte verde, având foarte multe parcuri și păduri. Acest lucru este valabil pentru toată coasta bulgară a Mării Negre.

Ne-am uitat în jur și am observat că hotelurile aveau piscine cu tobogane și multe locuri de joacă pentru copii. De asemenea, mulți turiști închiriau biciclete și se plimbau prin stațiune. Mai mult, seara am asistat câteva minute la un concert de cover-uri organizat de primărie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.