aplicatii

Ce aplicații mobile folosim în vacanță?

Lectură de 3 minute

Din 15 iunie nu mai există tarife roaming, astfel că vei putea să folosești traficul de internet și în vacanţe. Așa că m-am gândit să îţi prezint ce aplicaţii folosesc în vacanţă.

Google Maps

Dintre aplicații pe care le folosesc în vacanță,aceasta este cea mai bună pentru orientare. Poţi să îţi descarci harta orașului daca vrei să o folosești offline.

Mai mult, găsești și programul transportului în comun și diferite combinaţii de trasee în cazul în care trebuie sa schimbi autobuzul sau metroul.

Alt aspect care îmi place foarte mult, poţi să găsești programul muzeelor, când este cel mai aglomerat și cam cât timp petrece lumea acolo.

Here WeGo

Aplicația poate descărca hărți ale tărilor în memorie, astfel nu este necesară o conexiune de date.

Maps.me

Cum ne-am descurcat printre străduțele din Marrakech ? Aceasta aplicație poate fi folosită offline și a avut cel mai bun semnal GPS.

Față de Here care poate fii deasemenea folosită offline, aici poți căuta și localuri sau obiective turistice.

Moovit

Am folosit mult aplicația în vacanța noastră din Sicilia. Este aplicația ce te ajută să afli ce mijloace de transport în comun poți lua pentru a ajunge într-o locație dorită. Îți spune ora la care ajunge autobuzul, tramvaiul sau metroul și la ce oră vei ajunge la destinație.

Rentalcars

Dacă nu vrei să mergi cu autobuzul sau cu trenul, aici poți închiria o mașină. Este un fel de booking, dar pentru mașini. Alegi perioada de închiriere, locul de unde să ridici mașina, mașina și plătești. Este o aplicație foarte simplă!

Google Trips

Această aplicaţie îţi strânge din email rezervările și îţi arată exact unde ajungi și cum poţi. Și cu Google Trips am descărcat orașul pe care îl vizitez. De asemenea, aplicaţia oferă sugestii de trasee pentru timpul pe care îl petreci acolo.

Mereu sunt atentă să citesc sfaturile de călătorie care se referă la monedă, servicii de urgenţă și chiar bacșiș.

Alt aspect pe care îl apreciez foarte mult, găsesc sugestii de locuri unde aș putea să mănânc. De exemplu, oferă idei de baruri, restaurante, patiserii, tot ce îţi dorești.

Foursquare

Mâncarea este o parte foarte importantă dintr-o excursie. Astfel, niciodată nu îmi place să risc mergând în locuri unde mâncarea este nesatisfăcătoare. Caut în Foursquare și mereu găsesc locuri cu mâncare delicioasă. Ceilalţi utilizatori scriu comentarii și pun poze cu mâncarea. Astfel, am nimerit în două locuri minunate cum ar fi Osteria al Duomo din Murano sau Le Jardin din Marrakech.

Tripadvisor

Vrei să afli detalii despre evenimente sau restaurante? Atunci Tripadvisor este una dintre aplicațiile de care ai neapărat nevoie! Pe lângă asta, primești și sfaturi de la alți utilizatori ai aplicației.

Airbnb

Folosesc mereu airbnb pentru a comunica eficient cu gazda! Unele gazde îți oferă numărul lor de telefon pentru a comunica pe Whatsapp. Totuși, mie mi se pare mai în siguranță să folosesc airbnb. De asemenea, poți găsi diverse evenimente în orașul pe care îl vizitezi. Evident, poți rezerva aceste evenimente!

Uber

Nu vrei să mergi cu taxiul? Atunci poți să folosești uber în destul de multe orașe europene. Din păcate nu l-am putut folosi în Budapesta, însă în Paris a fost alegerea ideală! Prețurile sunt mult mai mici decât cu taxiul.

my Taxi

Este o metodă ușoară și rapidă de a comanda Taxi chiar de pe telefon. Poți plătii tariful cursei direct prin aplicație cu cardul la fel ca Uber.

Google Translate

Nu reușești deloc să te înțelegi cu localnicii? Atunci mereu ai la dispoziție Google Translate ca să te ajute să ieși dintr-o situație aparent fără ieșire.

XE.com

Aplicația ce te ajută sa faci conversii valutare mai ușor. Cursul valutar ce te interesează îl poți salva altfel poți folosii aplicația și ofline.

Photo via VisualHunt.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.