teatrul lui dyonisus din atena de pe acropolis

Atena – itinerariu pentru patru zile

Atena, capitala Greciei, este un oraș destul de complicat. Sunt foarte multe situri arheologice și muzee de văzut. De aceea, vrem să te ajutăm cu un itinerariu pentru a îți face vacanța mai ușoară. Haide să afli mai multe!

Informații utile despre Atena

Noi am stat o săptămână în Atena. Într-o zi am făcut și o excursie la Templul lui Poseidon, iar în alta am fost în portul Pireu. De aceea, cred că patru zile sunt de ajuns. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cazare sau prețuri, găsești aici. Am vizitat foarte multe situri arheologice. Din păcate am făcut acest lucru destul de haotic pentru că nu ne-am informat foarte bine. Tu nu vei mai păți asta pentru că avem un itinerariu pentru patru zile!

Temple of Poseidon. #sunion #athens #greece🇬🇷

A post shared by Ioana Brînzan (@ioanabelle) on

Dacă ai o vacanță mai lungă

Dacă deja ți-ai cumpărat biletele spre Atena și stai mai mult de patru zile, nu te neliniști! Poți să faci o excursie în portul Pireu sau la Templul lui Poseidon. Sau poți pur ți simplu să îmbrățișezi stilul de viață al grecilor și să te relaxezi în natură.

Prima zi

Îți sugerez să începi călătoria în sufletul Atenei, în Piața Sintagma. Aceasta este tot timpul plină de oameni. Apoi îndreaptă-te spre Arcul lui Adrian. De aici vei ajunge rapid în Plaka, zona pietonală a Atenei. Sunt foarte multe magazine și restaurante de unde poți să alegi. Evident, vei trece pe lângă dealul Acropolisului. Nu rata această priveliște seara deoarece este minunat luminat. Următoare zona pe care o vei vizita este Monastiraki. Ai grijă să nu ratezi vreun sit arheologic pe lângă care vei trece. Seara, îți sugerez să te pierzi pe străduțe. Ai grijă să eviți zona pieței Omonia. Este o parte a orașului foarte aproape de centru care nu este sigură pentru localnici, dar mai ales pentru turiști. Dacă ai poftă de un gyros delicios, mergi la Gyristroula.

A doua zi

Day two in #athens. #acropolis

A post shared by Ioana Brînzan (@ioanabelle) on

Locul perfect pentru a începe călătoria în Grecia Antică este Muzeul Acropolisului. Aici vei înțelege  mai multe despre evoluția Atenei și rolul său în dezvoltarea Eladei. Tot aici sunt adăpostit și cinci din cele șașe statui originale de la Erechtheion. Una dintre ele este la British Museum în Londra. Informații despre bilete găsești aici. Vei petrece aici aproximativ două ore. Apoi este momentul potrivit să vizitezi Acropolisul cu toate construcțiile ce fac parte din complex. Pentru prânz, așează-te la unul din multele restaurnate cu priveliște spre dealul Acropolisului. După-masă vei avea destul timp să vizitezi Agora antică a Atenei și Biblioteca lui Adrian.

A treia zi

Penultima zi în Atena îți sugerez să o petreci la Muzeul de Arheologie. Apoi, pregătește-te pentru o plimbare pe dealul Lycabettus. De aici vei avea parte de o priveliște minunată asupra Atenei! Cu toate că a fost un drum lung, acest obiectiv turistic este de neratat. Continuă plimbarea prin grădinile naționale și nu rata Zappeionul și Templul lui Zeus. Apoi, îți sugerez să îți închei ziua la Stadionul Panathenaic. Aici vei face o incursiune în istoria jocurilor olimpice și ți se vor reaminti valorile acestui eveniment. Și acest loc este un obligatoriu în călătoria ta la Atena. Dacă nu ești obosit, vizitează și Templul lui  Artemis Agrotera.

A patra zi

Chiar dacă excursia ta în Atena se încheie, încă mai ai timp de o plimbare. Relaxează-te în natură pe Dealul Muzelor. Aici nu trebuie să ratezi închisoara lui Socrate.

Concluzie

Sperăm că ideea noastră de itinerariu în Atena să te ajute. Credem că îți va face viața mult mai ușoară. Mai mult, nu vei rate cele mai importante obiective turistice. Așteptăm în comentarii părerile tale despre acest itinerariu de patru zile în Atena. Dacă simți nevoia de un ghid personalizat, nu evita să îmi scrii la adresa de mail din contact.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.