Călătorie de zi din Atena: Templul lui Poseidon

Atena este un oraș fermecător, plin de istorie. Se pot vizita foarte multe monumente vechi păstrate mai mult sau mai puțin intacte. Însă, zona din jurul Atenei este la fel de ofertantă. Astfel, noi am hotărât să mergem într-o zi la Templul lui Poseidon, în localitatea Sounion.

Alt lucru fascinant în Atena și în Grecia în general este faptul că fiecare loc are o legendă. Spre exemplu, Sounion este considerat locul unde Aegeus, regele Atenei, s-a aruncat în mare dându-și numele mării, Marea Egee. Regele Aegeus a văzut corabia fiului său, Theseus, întorcându-se din Creta cu steagul negru și a crezut că a pierdut lupta cu minotaurul. Însă, fiul a uitat să schimbe steagul negru cu cel alb pentru a-i da de știre tatălui său că trăiește.

Cum ajungem?

Noi am mers cu autobuzul de pe strada Pl. Egiptou, de lângă parcul Panelleios. A costat cam mult, 22 euro dus întors de persoană. Drumul cu autobuzul a durat două ore, distanța fiind de 70 de kilometri parcurși de-a lungul coastei. Priveliștea a fost minunată, chiar dacă noi am mers într-o zi ploioasă, fără soare. Chiar dată fiind această vreme, am văzut greci care înotau liniștiți în mare, făcându-și porția de cardio de zi cu zi.

După, am ajuns la concluzia că mai bine închiriam o mașina și vizitam și Lacul Vouliagmeni. Acesta este un lac cu apă termală care în trecut a fost într-o peșteră ce s-a prăbușit din cauza unui cutremur.


Ce vedem?

Evident, Templul lui Poseidon. Ca orice alt sit arheologic din Grecia, vei găsi acolo informații despre tot ceea ce vezi și despre istoria locului, astfel că nu îţi stric surpriza. Biletul nu ne-a costat nimic deoarece toți studenții din Uniunea Europeană au gratis la toate muzeele și siturile arheologice administrate de stat. Cred că un bilet costa în jur de 4 euro.

 

Toate site-urile unde am citit despre acest obiectiv sugereau o vizită în care să vedem și apusul în marea Egee. În ziua aceea a plouat, astfel că am ratat spectacolul, dar ne-am întoarce oricând pentru a-l vedea. De asemenea, dacă vrei să petreci mai mult timp acolo, poți să mergi la plajă, fiind foarte aproape.

Dacă vrei să  știi cât costă o călătorie la Atena, dă click aici.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.