bilete ieftine de avion

Cum să cumpărăm bilete ieftine de avion?

Vrei să găsești bilete ieftine de avion? Există câteva reguli simple pe care le poți urma.

Toți știm de companiile low-cost, care oferă bilete ieftine de avion, însa noi vrem să te învățăm câteva trucuri pentru cumpărarea biletelor cu prețurile cele mai mici.

Regula 1 –  când zbori

Zile ieftine pentru a zbura: Marți este cea mai ieftina zi. Sunt ok și zilele de Miercuri,  Sâmbătă.

Cele mai scumpe zile de zbor sunt: Vineri și Duminica.

Regula 2 – când cumperi

Cea mai buna zi pentru a le cumpăra este Marți seara. Se pare ca Marți nu sunt 3 ceasurile rele!

Cu cât rezervi biletele mai aproape de data plecării, cu cât acestea sunt mai scumpe!

Este indicat să le cumperi înainte cu 3 luni, maxim o luna înainte, însă cel mai favorabil moment este cu fix 56 zile înainte de plecare.

Regula 3 – nu uita de newsletter

Abonează-te la Newsletter! Fiecare companie sau agenție ce vinde bilete de avion trimit mail-ul cu cele mai bune oferte și discounturi. Așadar, vei afla primul când sunt reduceri sau promoții.

Regula 4 – despre agenții

Nu cumpăra bilete de avion de la agenții! Orice agenție își adaugă un mic procent din prețul biletului de avion. Altfel cum ar face profit?!

Dacă vezi o ofertă la agenție sau pe diverse site-uri, ce nu sunt site-urile oficiale ale companiei aeriene, mai ai răbdare să cauți și pe site-ul oficial biletul de avion.

Regula 5 – alte site-uri

Folosește site-uri pentru a compara și a gasi cele mai convenabile prețuri. Îți lăsăm o lista cu site-uri pe care noi le folosim pentru a gasi cele mai bune variante de zbor. După ce te decizi la o variantă, caută și pe site-ul oficial al companiei aeriene, poate vei găsi un preț mai bun.

Listă site-uri: kiwi.com, momondo.roskyscanner.netkayak.com.

Regula 6 – Mix and Match

Combină diverse companii aeriene pentru a găsi cea mai bună alternativă.

De exemplu, pentru a ajunge în Paris , te poți duce cu Blue Air și te poți întoarce cu Wizz Air, depinde care are prețul cel mai bun.

Regula 7 – descarcă aplicația

Majoritatea companiilor aeriene au aplicație pentru mobil unde poți să îți faci check-in-ul și să descarci biletul. Mai mult, uneori prețurile sunt diferite dacă cumperi din aplicație sau chiar ai discounturi care se aplică doar acolo.

Regula 8 – carduri de discounturi

Sigur ai auzit de Wizz Discount Club. Este un abonament pe care o cumperi cu 30 euro pe an și ai reducere minimă de 10 euro la orice zbor și poți să mai aduci încă o persoană. Există varianta pentru familie unde poți să aduci încă 5 însoțitori. Ai grijă, ceilalți beneficiază de reducere doar dacă zbori și tu cu ei.

De asemenea, există carduri de credit pe care poți să ți le faci și cheltuind bani de pe ele acumulezi puncte. Aceste puncte poți apoi să le cheltui cumparandu-ți bilete ieftine de avion.

Sper că ți-au fost de ajutor sfaturile noastre! Dacă știi câteva ponturi, nu ezita să ne lași un comentariu.

La cât mai multe vacanțe!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.