Biserica fortificată Alma Vii

Complexul de biserici fortificate din România este singurul de acest fel din lume făcând parte din patrimoniul UNESCO. Vom începe o serie de articole despre aceste biserici minunate, moștenirea lăsată de sași. Prima biserică este cea din Alma Vii, un sat din județul Brașov. 

Puțină istorie despre Alma Vii

Alma Vii este un sat prima oară menționat în documente în anul 1289. A fost inițial un sat liber aflat sub dominația Imperiului Ungar. Sașii s-au stabilit în acest sat și au construit biserica fortificată ce domină satul. Din păcate, în anul 1990 satul a fost aproape părăsit o dată cu plecarea sașilor înapoi în Germania. Astăzi, satul este locuit de 390 de oameni.

Cum ajungi în Alma Vii

Singura metodă de a ajunge în Alma Vii este cu mașina. Drumul este destul de bun fiind asfalt pe tot parcursul său. Din punctul meu de vedere este un drum mult mai bun decât cel spre Viscri. Îți recomand să vizitezi mai multe biserici fortificate în aceeași zi.

Despre biserică

Alma Vii este o biserică renovată de curând în colaborare cu Mihai Eminescu Trust. Biserica arată foarte bine, fiind deschise toate turnurile. De asemnea, există foarte multe informații despre viața oamenilor raportându-se la biserică. Ne-a plăcut cel mai mult aici dintre toate bisericile pentru că există detalii despre locul vizitat.

Prețul unui bilet este de 5 RON pentru elevi și studenți respectiv 10 RON pentru adulți. Dacă vrei să afli mai mult decât ceea ce este scris, poți să descarci aplicația Alma Vii disponibilă în Google Play și Apple Store. Din păcate conexiunea wi-fi nu merge foarte bine, dar poți încerca.

Mihai Eminescu Trust

Această organizație ajută la renovarea bisericilor fortificate respectând metodele vechi. Aceștia apelează la oamenii din sat și utilizează doar materialele pe care le pot face localnicii. Astfel, promovează obiceiurile și meșteșugurile locale. Au renovat mai multe spații de cazare. Aici turiștii vor fi tratați cu mâncare tradițională produsă în sat. În Alma Vii există trei spații de cazare unde poți sta.

Tu ai vizitat bisericile fortificate din Transilvania? Cum ți s-au părut? Așteptăm părerile tale despre articol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.