budapesta palatul parlamentului

Budapesta la pas

Budapesta la pas este metoda ideală pentru a vizita orașul care ne-a impresionat în vizita de revelion. Capitala Ungariei are de toate: muzee, monumente, băi termale și baruri. Fiind un oraș vechi, este încărcat de istorie, astfel că nu îți face griji că ai putea să te plictisești. Acest city – break la Budapesta a fost pentru a o străbate pe jos, așa că nu am intrat în niciun muzeu. Haide cu noi să îți aratăm unde trebuie să ajungi și în ce restaurante ai putea mânca.

Când vizităm Budapesta la pas

Nu recomand să vizitați Budapesta la pas iarna deoarece este frig. Chiar dacă soarele se arată, nu ajută împotriva luptei cu gradele în minus. Astfel, cred că primăvara este anotimpul ideal pentru a colinda străzile și a te bucura de parcuri și monumente. Am observat că au multe piste de bicicliști. Eu aș închiria o bicicleta pentru a ajunge mai repede dintr-un loc în altul.

De unde începem

Poți să îți începi turul de oriunde, dar ai grijă că este destul de mult de mers. Noi am parcurs aproape toată distanța pe jos. Poți să faci la fel sau să închiriezi o bicicletă. Noi am început de la Parlamentul Ungariei, o clădire foarte impunătoare aflată pe malul Dunării.

Pesta

palatul parlamentului budapesta

Pesta este estul Budapestei, ocupând cea mai mare parte a orașului. Începându-ne plimbarea la Parlamentul Ungariei, am continuat urmărind apusul pe Dunăre. Am văzut monumentul închinat Holocaustului. Acest monument este reprezentat de încălțări puse pe malul Dunării. Încălțarile reprezintă cele pe care evreii din Budapesta au fost puși să și le dea jos urmând să fie împușcați.

budapesta holocaust

Am continuat să mergem pe malul Dunării până am ajuns apoi la Podul cu Lanțuri. Acest pod este unul dintre cele mai frumoase din oraș, mai ales noaptea.

budapesta apus

De pe pod poți să alegi să îți continui drumul spre Buda sau să rămâi în Pesta. Noi am rămas în Pesta și am luat drumul centrului vechi. Am trecut pe lângă bazilica Sfântul Ștefan. Se poate vizita fără a plăti intrare. În fața acesteia era un târg de Crăciun unde am mâncat o plăcintă de mere delicioase.

Alte obiective pe care le mai ai de văzut în Pesta ar fi Piața Eroilor, castelul Vajdahunyad și Opera Maghiară. În Piața Eroilor sunt cinstiți eroii naționali ai poporului ungar. Castelul Vajdahunyad este o copie în miniatură a castelului Corvinilor din Hunedoara. În ceea ce privește Opera Maghiară, noi am intrat și am văzut spectaculosul hol al operei care se poate vizita.

opera maghiara

Unde să mănânci în Pesta

Dacă vrei să te încălzești, fă o vizită la Cafe Gerbaud. Este una dintre cele mai vechi cafenele din lume. Spre deosebire de Caffe Florian din Veneția, aici a fost minunată cafeaua. Probabil că cea mai bună pe care am băut-o vreodată.

cafe gerbeaud

În Pesta îți recomandăm să mănânci la Bordo Bisztro. Nu au neapărat preparate tipice ungurești, dar cele pe care le-am gustat noi au fost delicioase. Este locul unde se combină cu succes bucătăria ungurească cu cea internațională.

budapesta local pranz

budapesta bordo bistro

După masă, noi ne-am continuat drumul prin cartierul evreisc. Cartierul este locul preferat de distracție al localnicilor.

Buda

Budapesta la pas a continuat  cu Buda, partea de vest a orașului. Castelul Buda și malurile Dunării fac parte din patrimoniul UNESCO.

O vizita în Buda începe cu urcarea până la castelul Buda. Poți lua funicularul din fața podului cu lanțuri sau poți urca pe jos. Noi am urcat pe jos. Ne-am plimbat și am văzut pe toate părțile castelului. În interiorul castelului se află mai multe instituții printre care muzeul de istorie al Budapestei, galeria națională de artă, biblioteca națională.

 

funicular

castel buda

De la castelul Buda îți recomand să mergi neapărat la Bastionul Pescarilor. Este cel mai frumos loc din Budapesta. De aici o să ai o priveliște de ansamblu asupra orașului. A fost numit așa deoarece a fost protejat de tagma pescarilor. Cele șapte turnuri ale bastionului reprezintă cele șapte triburi care s-au instalat inițial în bazinul carpatic.

Bastionul Pescarilor

Bastionul Pescarilor

După ce ai bătut atât Budapesta la pas, pierde-te pe străduțele mici. Poți mânca un gulaș la Red Devil  sau la Pesta – Buda Bistro&Hotel. Noi am mâncat la Red Devil deoarece la cel de-al doilea aveam nevoie de rezervare. Însă, conform foursquare, Pesta – Buda Bistro&Hotel este unul dintre cele mai apreciate restaurante din oraș.

Tu ai vizitat Budapesta la pas? Ce alte sugestii de locuri ai pentru noi? Ce ți-a plăcut cel mai mult?

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.