Burano

Burano: insula cu cele mai colorate case

Burano este o insulă ce face parte din laguna Venețiană. Este faimoasă pentru casele de culori diferite și arta dantelei pe care femeile încă o țin în viață. Este un orășel ce poate fi vizitat cu ușurință la pas, într-o după masă.

Cum ajungem în Burano?

Noi am mers cu vaporetto din Veneția. Vaporetto este un autobuz pe apă. Din punctul nostru de vedere, este cel mai ieftin și rapid mijloc de transport folosit în laguna Venețiană. Un drum costă 8 euro. Totuși, este mult mai bine să îți cumperi abonament pentru o zi care costă 20 euro. Poți ajunge și din Murano, cu vaporetto numarul 12.

Dacă alegi să îți cumperi Venezia Card, poți să incluzi și transportul în prețul cardului. Este o metodă bună dacă nu vrei să mai cauți un punct de vânzare.

Scurt istoric

Se presupune că insula Burano a fost locuită în Antichitate, dar dovezile că a fost ocupată apar abia în secolul VI. Insula a fost mereu administrată din Torcello, căpătând importanță abia când femeile au început să se ocupe cu arta dantelei. Leonardo da Vinci a vizitat Burano și a cumpărat dantelă pentru altarul Duomului din Milano.

Ce vizităm în Burano?

Îți recomandăm să te plimbi și să te bucuri de culorile minunate, Burano fiind locul perfect pentru a scăpa de agitația din Veneția și a te relaxa.

Te poți opri să bei o cafea în centrul insulei, la Cafe Vecio sau să guști preparate proaspete cu fructe de mare sau pește la restaurantul Riva Rosa. Cafeneaua este situată lângă biserica San Martino.

Riva Rosa dinner in the quite of Burano island

A post shared by Ristorante "Riva Rosa" Burano (@rivarosa) on

Mixed fisch Riva Rosa style

A post shared by Ristorante "Riva Rosa" Burano (@rivarosa) on

Acest articol face parte dintr-o serie despre aventurile noastre în laguna venețiană. Până acum am povestit despre costurile excursiei.

 

Ioanabelle în acțiune!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.