burj khalifa dubai seara

Dubai: Burj Khalifa

La 828 de metri deasupra Dubaiului se înalță cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa. Clădirea reprezintă o uniune de artă, inginerie și patrimoniu. Este ocupată de birouri, hoteluri, locuințe private și restaurante. Nu trebuie să ratezi At the Top, puntea de observare în aer liber situată deasupra lumii, la etajul 124.

Dacă vrei să privește lumea și de mai sus, poți alege cea mai recentă adăugare, At The TopSKY. Este o altă punte de observare situată la etajul 148.

De asemenea, în Burj Khalife se află mii de metri de spații de birouri, 900 de locuințe private, hotelul Armani cu 160 de camere. At.mosphere este cel mai înalt restaurant din lume, cu vederi uimitoare și un meniu la fel de special. Mai mult,Burj Khalifa este un paradis al iubitorului de artă. Se găsesc peste 1.000 de lucrări de artă special comandate de la artiști din Orientul Mijlociu și artiști internaționali din întreaga clădire.

Burj Khalifa, turnul Khalifa este cunoscut și sub numele de Burj Dubai.

Construcția Burj Khalifa a început în 2004, iar exteriorul a fost finalizat peste 5 ani  în 2009. Structura primară este fabricată din beton armat. Clădirea a fost deschisă în 2010, ca parte a Downtown Dubai.

Clădirea a fost numită astfel în onoarea conducătorului Abu Dhabi și președinte al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Abu Dhabi și guvernul din Emiratele Arabe Unite au împrumutat bani Dubaiului pentru a-și plăti datoriile.

Burj Khalifa a fost conceput pentru a fi centrul unei dezvoltări mixte pe scară largă, care ar include 30.000 de case, nouă hoteluri (inclusiv The Address Downtown Dubai), 3 hectare de parc, cel puțin 19 turnuri rezidențiale, Dubai Mall, și lacul artificial Burj Khalifa  de 12 hectare. Decizia de a construi Burj Khalifa se bazează, potrivit surselor, pe decizia guvernului de diversifica  economia bazată pe petrol la cea bazată pe servicii și turism.

Poți cumpăra bilete pentru puntea de observare de aici.

Între orele 8:30 – 17:00, biletele pentru nivelul 148 + 125 +124 costă 350 AED, iar după ora 17:00 costă 500 AED.

 

 

The World Islands, văzute din turn.

Este un arhipelag artificial din diverse insule mici construite în forma brută a unei hărți a lumii.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.