florian venetia

Caffè Florian: cea mai veche cafenea din lume

Veneția este loc special, plin de istorie și de peisaje diferite. Și așa a fost mereu, astfel că a atras turiști nu de azi de ieri, ci i-a avut oaspeți și pe Goethe sau pe Marcel Proust. Mai mult, venețienii sunt niște oameni care au nevoie de locuri de recreere și evident de cafea bună. Cea mai veche cafenea din lume este în Veneția și se numește Caffè Florian.

Scurt istoric

Caffè Florian a fost deschisă în 1720 numindu-se Alla Venezia Triofante. Dar numele nu i-a fost păstrat, fiind redenumită după cel care a înființat-o, Floriano Francesconi. Această cafenea era singura care accepta și femeile. De-a lungul timpului a fost un punct important în Veneția, aici având loc întâlnirile iacobiților francezi. De asemenea, este locul unde venețienii au plănuit revoluția împotriva Austriei, cerându-și independența.

Inițial a avut doar două camere, însă a fost renovată în 1858 de Ludovico Cadorin. Astfel, i s-au mai adăugat două camere. De-a lungul timpului au mai avut loc trei renovări, în 1872, 1891 și 1920, având în prezent șapte camere.

Locație și prețuri

Caffè Florian se găsește în inima Veneției, în Piața San Marco. Astfel, inevitabil vei ajunge acolo în plimbările tale.

Fiind o cafeanea foarte veche, este destul de scumpă.

Părerile noastre

Am mai fost în genul acesta de cafenele deoarece le considerăm un punct important din oraș atât din considerente istorice cât și arhitecturale.

În general, produsele sunt extrem de bune, de o calitate superioară față de orice alt loc din oraș. Astfel, aveam așteptări foarte mari de la acest loc.

Caffè Florian a fost o dezamăgire. Cappucino ce a costat 10 euro nu a fost cu nimic diferit  față de unul cu 1,5 euro. De asemenea, ciocolata caldă specifică nu m-a impresionat cu nimic. Chelnării nu au un comportament adecvat, am așteptat ceva timp până să vină cineva cu meniurile și apoi să ne ia comanda.

Mai mult, am citit unele articole că există taxă pe muzică de 6 euro. Nu știu să îți spun dacă este reală deoarece noi am fost dimineața, am stat înăuntru și nu era nicio muzică.

Concluzie

Nu recomandăm să cheltuiești banii la Caffè Florian. Este o cafenea frumoasă, dar este scumpă, iar calitatea produselor nu este cu nimic superioară față de alte locuri din Veneția. Mai exact, este o capcană pentru turiști la fel de mare ca o pizza mâncată în fața Colosseumului.

#Florian #the #oldest #coffee #house

A post shared by Andrada Patrascu (@aaandrada) on

Acest articol face parte dintr-o serie despre Veneția. Poți să mai citești despre insula plină de culoare, Burano, și despre cât a costat excursia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.