florenta cover

Card turstic Florența

Lectură de 2 minute

Florența este un oraș scump. Unul dintre cele mai scumpe orașe pe care le-am vizitat în Italia. Acest aspect se vede și dacă vrei să intri la un muzeu. Haide să afli mai multe despre Firenze Card! Metoda mai ieftină de a vizita muzee și biserici!

Florența este locul de naștere al Renașterii. Sub atenta tutelă a familiei De Medici mulți artiști și oameni de știință au început să lucreze aici. Astfel, sunt foarte multe locuri de vizitat in Florența unele dintre ele pe care nu poți să le ratezi. Biserici, muzee, galerii de artă, ai de unde alege. Chiar va fi foarte greu să alegi ce să vezi.

Când te hotărăști ce vrei să vezi, te vei întreba cât costă. Ei bine, am făcut noi acest calcul: 106 euro pentru următoarele obiective turistice:

 • Pallazzo Vecchio
 • Pallazzo Pitti
 • Galleria Dell’Accademia
 • Galleria degli Uffizi
 • Catedrale di Santa Maria di Fiore
 • Battistero di San Giovanni
 • Campanile di Giotto
 • Basilica di San Lorenzo
 • Biblioteca Medicea Laurentiana
 • Cappelle Medicee

Cam scump, nu? Plus că atunci când am ajuns acolo am hotărât să mai vedem și alte locuri. Astfel, am fi sărit cu mult de 150 euro chiar dacă eu aveam reducere de student în unele locuri.

Dar am găsit și foarte ușor soluția: Firenze Card. Este un card valabil 72 ore pentru 72 de muzee și care costă 72 euro. Destul de bine față de suma inițială pe care o calculaserăm noi.

De unde se cumpără?

Din orice muzeu inclus în lista celor 72 și de la centrele de informare turistică. Mare atenție, deoarece la unele dintre ele se plătește doar cu cardul (la cel de la Firenze Centrale).

Cum se folosește?

Foarte simplu. De fiecare dată când vizitezi un muzeu, mergi direct la intrare și ți se va elibera un bon pe care trebuie să îl prezinți mai departe. În unele locuri, cum ar fi la Pallazzo Ricardi Medici, trebuie să mergi la caserie. La Pallazzo Pitti mergi la magazinul de suveniruri.

Care sunt avantajele?

Dacă vrei să vizitezi mai multe locuri, cel mai mare avantaj este prețul. Apoi, acest card vine cu frumoasa opțiune skip the line. Spre exemplu, când am mers la Galleria degli Uffizi era o coadă imensă, de aproximativ o oră. Am urmat indicativele pe care era scris Firenze Card și am trecut de coadă direct la intrare, la controlul de securitate. Mai mult, vine cu wi-fi gratuit non-stop la toate hotspoturile din oraș. Fără acest card, există o limită de 2 ore pe zi.

Nouă ne-a plăcut foarte mult Firenze Card! Sperăm să îl iei și tu!

 

 • Iug Aurelia

  Va multumesc pentru informatie. Aurelia Iug

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.