Cât costă Agios Nikolaos

Niciodată nu este prea târziu pentru a planifica o vacanță. Așa că ne-am hotărât să nu pierdem week-end-ul prelungit de Sfânta Maria și să fugim la plajă. Litoralul românesc este destul de aglomerat în perioada aceasta, așa că am optat pentru Grecia. Vom merge în Halkidiki, pe brațul Sithonia într-o locație minunată. Această zonă este destul de aproape de România. Haide să afli cât costă Agios Nikolaos pentru câteva zile.

Cum ajungem

Cel mai ușor de ajuns în Agios Nikolaos este cu mașina. Există și multe autocare care merg în această zonă, dar trebuie să faci rezervare din timp. Cu avionul este mai dificil deoarece distanța este destul de mică. Din Craiova până la Agios Nikolaos sunt 749 kilometri. Combustibilul va costa 300 RON conform site-ului distanta.ro. Deci, drumul dus – întors va costa 600 RON. Taxele pe care va trebuie să le plătim sunt taxa de pod la Calafat, vigneta în Bulgaria și taxa de autostradă în Grecia. Taxa de pod la Calafat este 27 RON. În sens invers, din Vidin taxa de pod este 6 euro.  Vigneta în Bulgaria costă 8 euro pentru o săptămână. Taxele de autostradă în Grecia sunt diferite în funcție de loc. Poți să te uiți aici pentru mai multe informații. Noi am aproximat că vom plăti cam 15 euro taxele de autostradă.

Totalul taxelor este de 160 RON. Astfel, drumul va cost 760 RON. Mergând patru persoane, costul de persoană va ajunge la 190 RON.

Cazarea

Parte foarte importantă din cât costă Agios Nikolaos este cazarea. Fiind un scurt week – end, am ales un apartament de pe airbnb. Apartamentul este cu două dormitoare și un living cu o canapea extensibilă. În apartament pot sta până la 6 persoane și a costat 2300 RON pentru patru nopți. Noi vom fi patru persoane, astfel că va costa 575 RON.

Concluzie

Astfel, după aceste calcule, iată cât costă Agios Nikolaos pentru o persoană timp de patru nopți:

  • Transport – 190 RON
  • Cazare – 575 RON

Total: 765 RON

Atenție! Aceste prețuri sunt calculate pentru o excursie de patru persoane cu mașina. Dacă vrei să mergi într-un grup mai mic, prețurile vor crește.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.