atena

Cât costă vacanța în Atena?

Cui nu-i plac city-break-urile? Astfel, din 29 noiembrie până în 5 decembrie 2016 am avut programat un city-break la Atena. De ce? Pentru că este ieftin, este un oraș plin de istorie pe care ne doream de mult să-l vizităm și aveam câteva zile libere cu ocazia zilei naționale. Astfel, îți povestec cât costă Atena în total: transport, cazare, bani de buzunar.

Zborul

Ryanair este compania low-cost, ce are zbor către Atena cu cele mai convenabile tarife. Plus, mai are un avantaj față de Wizz Air sau Blue Air: două bagaje de mână. Biletul dus – întors pentru o persoană a fost 49 euro.

Transferul de la aeroport

Sunt mai multe variante de a ajunge de la aeroportul din Atena în centru orașului. Noi am ales varianta cea mai ieftină: autobuzul X95 ce ne-a lăsat în centrul orașului, în Piața Syntagma. Mai sunt și alte linii ce duc direct în port Pireu. Biletul întreg costă 6 euro, iar cel redus 3 euro.

Travel tip: Dacă ești student ar fi bine să îți faci cardul ISIC pentru că nu toate țările recunosc carnetul de student și/sau legitimația.

Biletele din oraș sunt mai ieftine, dar noi am folosim autobuzul doar pentru a merge în portul Pireu și pentru Templul lui Poseidon.

Cazarea

Cum ți-am povestit, mereu alegem să stăm în centru pentru a nu cheltui bani pe transportul în comun. Am găsit un apartament prin airbnb ce părea în regulă. Nu aș mai alege să stăm în același loc pentru că nu era curat. Totuși, era foarte bine plasat: la câteva minute de Acropolis și de centrul istoric. A costat 567 RON pentru 6 nopți, pentru două persoane. Nu am plătit taxă de oraș sau alte taxe suplimentare

Situri arheologice și muzee

În Grecia, toate muzeele și siturile arheologice administrate de stat au intrarea gratuită pentru studenții din Uniunea Europeană.

Pentru cei care nu au parte de această reducere, există pass-uri pentru toate siturile arheologice. Acestea au prețuri reduse în extra-sezon.

Mâncarea

Prețurile din Grecia nu sunt mult mai mari față de cele din România. Astfel, nu am cheltuit foarte mulți bani pe mâncare. Prețurile la supermarket sunt asemănătoare, fiind locul cel mai bun pentru cumpărăturile pentru micul – dejun.

Cea mai bună pitta gyros pe care am mâncat-o la Gyristroula costă 2.5 euro. Iar o masă în oraș pentru două persoane cu antreu, fel principal și băutură costă în jur de 30 euro.

Concluzie

Astfel, excursia de 6 nopți la Atena, în extrasezon a costat 1570 RON însemnând:

  • Zbor: 230 RON
  • Cazare: 285 RON
  • Transfer: 55 RON
  • Bani de cheltuială: 1000 RON

Atenție: aceste calcule se aplica pentru o excursie din decembrie 2016, în extra-sezon, pentru două persoane, cu un curs valutar 1 euro = 4,5 RON. Prețurile se pot schimba la ora actuală în funcție de perioadă și numărul de persoane.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.