Cât costă vacanța de vară în Italia și Slovenia?

Pentru vacanța de vară, anul acesta am vrut ceva diferit față de aventura noastră din Malta. Vom explora Italia și Slovenia în 11 zile, trecând prin mai multe orașe, petrecând timp și la mare, la munte și plimbări pe bicicletă în jurul lacului Bled.

Zborul

Și de această dată am optat să zburăm din Craiova spre Treviso datorită prețului foarte bun. Am luat bilete cu patru luni în avans și au costat 300 RON dus – întors de persoană cu Wizz Discount Club. Caută acum și vei găsi mai ieftin, cu aproximativ 160 RON în aceeași perioadă.

Alegerea itinerariului

În Italia, prețurile la cazare pot fi mai scumpe în luna August.

Uitându-ne la țările din jur, ne-am gândit inițial să ajungem în Croația și să vizităm orașele dintre Porec și Pula. Am renunțat la această variantă deoarece drumul din Italia până acolo era destul de lung și implica schimbarea mai multor mijloace de transport în comun.

După aceste căutări am rămas cu Slovenia care este mai aproape, mai ieftină și are o rețea feroviară bine pusă la punct.

Itinerariu și cazare

După ce vom ajunge la Treviso, luam trenul spre Trieste. Aici vom petrece două nopți într-un apartament ce l-am găsit pe airbnb. A costat 395 RON pentru amândoi.

Din Trieste vom lua autobuzul spre Ljubljana. Este o ocazie perfectă să vizităm capitala Sloveniei, dar și Lacul Bled, unde vom ajunge cu trenul  (5 euro).

Știați că Slovenia este considerată Noua Zeelandă a Europei?

În Ljubljana vom petrece patru nopți într-un apartament drăguț din centrul orașului care a costat 1000 RON.

Pentru că vrem și câteva zile de lenevit la mare, vom pleca spre Koper pentru încă patru nopți.  Am ales un apartament cu vedere la mare (1000 RON). De aici vom lua autobuzul și trenul pentru a ne întoarce în Treviso, unde vom rămâne pentru încă o noapte (250 RON).

Transport

Pentru a ne deplasa între Italia și Slovenia, dar și între cazări și locurile pe care vrem să le vizităm vom folosi autobuzul și trenul:

  • Regionale Veloce Treviso – Trieste: 18 euro
  • Autobuz Trieste – Ljubljana: 10 – 13 euro
  • Tren Ljubljana – Lacul Bled: 5 euro
  • Tren Ljubljana – Koper: 10 euro
  • Tren Koper – Postojna: 8 euro
  • Autobuz Koper – Mestre: 18 euro
  • Tren Mestre – Treviso: 3 euro

TOTAL: 68 euro

Concluzie

  • Zbor Craiova – Treviso: 300 RON
  • Cazări: 1320 RON
  • Transport local: 300 RON

TOTAL: 1920 RON de persoană

Observație: Aceste prețuri sunt calculate pentru o excursie în august, în plin sezon, pentru două persoane. Rezervările sunt făcute cu aproximativ patru luni înainte. Fiecare bancă are un curs valutar diferit față de cel de referință.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.