cat costa nisipurile de aur in iulie

Cât costă Nisipurile de Aur

Unde evadăm din București în weekend? Este o întrebare pe care ne-o punem mereu când vrem să fugim câteva zile de aglomerația orașului. De data asta am ales să ne relaxăm două nopți în Bulgaria, la Nisipurile de Aur. De asemenea, ne-am propus să vizităm Balcic și Varna. Vrem să vedem Marea Neagră și din perspectiva vecinilor noștri. Dar cât costă Nisipurile de Aur și toate locurile pe care vrem să le exporăm?

Cum ajungem la Nisipurile de Aur

Noi vom merge cu mașina. Am ales drumul cel mai scurt, de 283 de kilometri. Conform site-ului distanta.ro benzina va costa 212 RON dus – întors. Dacă luăm în calcul și plimbările pe care le vom face acolo, cred că benzina va costa 250 RON.

Vom trece granița prin Giurgiu, pe la Ruse și apoi vom intra pe autostradă până la Varna. Taxa pentru podul de la Giurgiu este 13 RON în România, respectiv 2 euro în Bulgaria.

În Bulgaria trebuie achiziționată vigneta dacă stai mai mult de o zi. Astfel, noi vom cumpăra o vigneta pentru o săptămână ce costă 8 euro. Dacă stai mai mult de o săptămână, îți recomand să achiziționezi una valabilă pentru o lună. Vigneta poate fi cumpărată din vamă sau din orice benzinărie din Bulgaria.

Astfel, drumul costă 309 RON.

Există și alte variante de a ajunge la Nisipurile de Aur. Poți lua trenul până la Constanța, apoi autobuzul care merge până la Varna.

Cazarea

Pentru această escapada de weekend, am ales să stăm la un hotel găsit pe booking. Hotelul Benvita arată destul de bine și avem și mic dejun inclus. Acest lucru este foarte important pentru o vacanță scurtă. Cazarea a costat 382 RON  pentru amândoi datorita beneficiilor de client genius.

LATER EDIT: De fapt, acest hotel era într-o stațiune lângă Nisipurile de Aur, în Sfinții Constantin și Elena.

Concluzie

Mini vacanța noastră de trei zile la vecinii bulgari costă:

  • transport: 309 RON dus – întors cu toate taxele incluse, deci 155 RON/ persoană
  • cazare: 382 RON pentru două nopți cu mic dejun inclus, deci 191 RON/persoană

Total: 346 RON/persoană

Atenție! Aceste prețuri sunt calculate pentru o excursie de două persoane, la sfârțitul lunii iulie.

Ce părere ai? Pentru tine cât costă Nisipurile de Aur?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.