cât costă roma

Cât costă Roma

Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Fiind plin de obiective turistice care au marcat omenirea, este un oraș de neratat. Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de Roma și de aceea am mers de mai multe ori. Niciodată nu ne putem sătura de oraș. De aceea vrem să te ajutăm să îți construiești un buget pentru acest oraș. Haide să afli cât costă Roma!

Zborul

Din România pleacă foarte multe zboruri către Roma din diferite orașe. Noi zburăm mereu din București. Toate companiile aeriene low-cost au zboruri. Ultima oară am combinat la dus un zbor cu RyanAir și la întoarcere cu WizzAir. Am ales să plătim un pic mai mult pentru zborul de întoarcere ca să plecăm seara. Astfel, am petrecut mai mult timp acolo. O astfel de combinație costă în jur de 280 RON. Bineînțeles, poți găsi zboruri și mai ieftine, în jur de 150 -200 RON dus-întors dacă știi cum să îți alegi biletul de avion. Andrada a fost în luna ianuarie cu 100 RON dus-întors din Craiova cu WizzAir.

Cazarea

O parte foarte importantă din cât costă Roma este evident cazarea. În acest oraș recomand cu tărie să stai în centru pentru a nu pierde timpul cu transportul în comun. Ai prea multe locuri de văzut ca să stai în metrou sau autobuz. Lângă Vatican îți recomand acest apartament. Nu am avut bucătărie, dar primeam în fiecare zi diverse snack-uri pentru micul dejun. Ne-am plăcut foarte mult aici. Dacă plecați în grup mai mare, ai putea să încerci această locație situată în cartierul Trastevere. Dacă te duci la Roma pentru cumpăraturi și vrei să fii aproape de zona cu magazine, îți recomand acest apartament pentru 4 persoane, aflat la 3 minute de Spanish Steps. Un alt apartament perfect pentru 4 persoane aflat lângă Fontana di Trevi este acesta.

Prețul pentru patru nopți pentru două persoane este în jur de 1500 RON cu tot cu taxa de oraș.

Transportul de la aeroport

Sunt foarte multe autobuze care pleacă de la aeroport spre gara centrală din Roma. Noi folosim autobuzele Terravision deoarece putem să ne rezervăm biletul online. Prețul biletului este 9 euro dus-întors. Dacă nu îți cumperi dus-întors, biletul costă 5 euro.

Muzee

Muzeul Vatican, Coloseumul și Forumul Roman sunt obiective obligatorii când ajungi la Roma. Pentru toate aceste locații îți recomand să îți iei bilete online. Ai grijă că există în general taxe de rezervare de 2 euro. Îți recomand să îți faci un buget de 40 – 50 euro. Evident, poți apela la Roma Pass care oferă câteva intrări gratuite și transport în comun gratis.

cât costă roma

Muzeul Vatican

cât costă roma

Forumul Roman și Coloseumul în spate

Concluzie cât costă Roma

Hai să vedem cât costă Roma pentru patru nopți:

  • Zbor – 200 RON (dus-întors)
  • Cazare și taxă de oraș – 750 RON
  • Muzee – 250 RON

TOTAL – 1200 RON pentru o persoană

ATENȚIE – Aceast calcul este făcut pentru o excursie de patru nopți pentru două persoane.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.