Szeged Dom

Cât costă Szeged: 1 decembrie la băi

Lectură de 2 minute

Cele patru zile libere de 1 decembrie sunt o ocazie perfectă pentru o perioadă de relaxare. Astfel, am ales să mergem la băi în Ungaria. Ne vom bucura de câteva zile la spa și în piscinele cu apă termală. Așa că vrem să vă împărtășim cu voi despre cât costă Szeged.

Cum ajungi la Szeged

Ca în orice vacanță, o parte importantă din cât costă Szeged este reprezentată de transport. Noi vom merge la Szeged cu mașina. Din București sunt aproximativ 700 kilometri pe care îi vom parcurge în 8 ore. Benzina va costa 250 RON conform site-ului distanta.ro. Astfel, dus – întors costul va fi de 500 RON. Noi vom fi patru în mașină, așa că benzina va costa 125 RON de persoană.

Szeged este foarte aproape de graniță. Nu vom merge pe autostradă în Ungaria, deci nu ne vom cumpăra vignietă.  Dacă ai nevoie de informații despre taxele de drum din Ungaria, găsești aici.

Cazarea în Szeged

Când am ales cazarea, am vrut neapărat să avem acces la băi direct din hotel. În primul rând, intrarea la băi este destul de scumpă pe zi, în jur de 70 RON. În al doilea rând, va fi foarte frig și după o zi la băi va fi destul de incomod să plecăm în altă locație.

Astfel, am ales să stăm la hotelul Hunguest Forras de patru stele. Trei nopți cazarea au costat 174 euro de persoană. În acest preț sunt incluse micul dejun, cina, intrare nelimitată la spa-ul hotelului și la Aquapolis. Rezervarea am făcut-o prin intermediul site-ului hotelului, prin opțiunea de cerere de ofertă.

Sunt oferte pentru acest hotel și pe booking. Însă acestea nu includ intrare nelimitată la spa-ul hotelului, ci doar trei ore pe zi.

Mai mult, va trebui să plătim taxa de oraș. Aceasta este 1,8 euro pe noapte de persoană. Astfel, pentru întreg sejurul va fi aproximativ 6 euro.

Concluzie

Tragem linie și adunăm cât costă Szeged:

  • Transport – 125 RON
  • Cazare – 800 RON
  • Taxa de oraș – 30 RON

TOTAL: 955 RON/ persoană

Atenție! Aceste prețuri sunt calculate pentru o excursie de patru persoană și includ două mese, intrările la băi și taxa de oraș.

Tu ai fost la Szeged? Ce tips and tricks ai pentru vizitarea orașului?

Photo credit: Mandiner(Ades) via Visualhunt / CC BY-NC

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.