cât costă varșovia

Cât costă Varșovia

Lectură de 2 minute

Varșovia, capitala Poloniei, este o idee minunată pentru un city – break! Mai ales că zborurile sunt foarte ieftine! Am făcut un calcul pentru vizitarea orașului in februarie! Așa că haide cu noi să afli cât costă Varșovia!

Zborul

Cea mai importantî parte din cât costă Varșovia este evident zborul! Noi am ales o călătorie cu Wizzair. Biletele au costa 116 RON dus – întors cu opțiunea Wizz discount club. Observ că prețurile au ma crescut puțin pentru luna februarie. Cea mai ieftină opțiune este 136 RON. În afară de Wizzair, din București mai există zbor direct până în Varșovia cu LOT. Nefiind companie low – cost, biletele sunt mai scumpe.

Cazarea

Am găsit o grămadă de cazări foarte drăguțe în Varșovia! Noi am ales acest apartament găsit pe airbnb. Pentru patru nopți prețul a fost 660 RON pentru două persoane. Apartamentul este situat în centru.

Am mai găsit pentru tine apartament pe airbnb aici, aici, aici, aici și aici. Iar pe booking, îți sugerez să arunci un ochi pe hotelurile de aici, aici, aici și aici.

Transport

Cea mai bună variantă de transport de la aeroport este cu trenul. Acest tren merge până la gara centrală. Biletul costă aproximativ 5 euro.

Cursul valutar

Un zlot polonez valorează aproximativ 1,1 RON. Noi vom pleca cu euro la noi și vom schimba acolo la un curs cât de cât bun. Este destul de dificl să găsești zloți polonezi în România. Oricum se face schimbul în funcție de euro. De aceea, vom cumpăra bani din Polonia.

Bani de cheltuială

Și până la urmă cât costă Varșovia? Ei bine, conform site-ului teleport.org Varșovia este un oraș nu foarte scump. O pâine costă 1,5 RON, o bere costă 4 RON iar o cafea 8 RON. Totuși, Warsaw Pass costă între 28 și 45 euro la preț întreg. Pe lângă intrarea gratis la mai multe obiective și opțiunea skip the line, cardul include și transport gratis de tip hop-on hop-off. Astfel, ne-am gândit ca bugetul pentru patru zile să fie 200 – 250 euro.

Concluzie

Haide să vedem cât costă Varșovia:

  • Zborul – 116 RON
  • Cazarea – 330 RON

TOTAL – 446 RON, adică aproximativ 100 euro

ATENȚIE! Aceste prețuri sunt calculate pentru o excursie de două persoane în luna februarie!

Tu ai fost? Pentru tine cât costă Varșovia? Ai ceva sfaturi despre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratăm?

Photo by Gabriela__F on Visualhunt.com / CC BY-SA

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.