Venetia

Cât costă vacanţa: Veneția și Padova?

În excursia de Paște am ales să vizităm Veneția și Padova, din nou în Italia. Se pare că avem o atracție pentru această țară, biletele de avion având tot timpul prețuri atractive. Am ales perioada 16 – 23 aprilie. De asemenea, este a doua oară când plecăm toți patru ca la Budapesta.

Zborul

Am ales să zburăm cu wizzair până la Treviso din Craiova. Am cumpărat biletele în decembrie și au costat 125 RON de persoană dus – întors fără bagaj de cală preț fără Wizz Discount Club, iar dacă beneficiezi de programul cu discount, acestea erau la 110 RON.

Cazarea

În ceea ce privește cazarea, am avut mai multe opțiuni. Să stăm șapte zile în Veneția? Să nu stăm în Veneția pentru că este foarte scump și mai bine să stăm în Mestre și facem naveta zilnic? Să mergem și în altă locație? Unde? În Padova sau în Verona?

Foarte complicat, știu…dar, după puțin research am rezolvat problema. Am ales să dăm mai mulți bani pe cazare și să stăm în Veneția. Ne-am dat seama că ar fi foarte obositor să facem naveta în fiecare zi plus că tot am da bani pe transport. De asemenea, ne-am hotărât să explorăm Veneția pentru patru zile și apoi să plecăm încă trei în Padova, de unde putem ajunge ușor în Verona.

Bineînțeles că prețurile pe booking erau foarte mari, așa că am ajuns la apartamente pe airbnb. Astfel, în Veneția stăm aici, iar în Padova aici. Cazarea în Veneția a costat 2292 RON pentru patru persoane, adică 573 RON pentru fiecare. În Padova a fost mai ieftin, 1257 RON pentru toți, 315 RON de persoană. Prețurile au mai crescut un pic în urma cursului valutar dintre bănci, dar acestea sunt sumele afișate de airbnb.

Costuri suplimentare

Mereu luăm în calcul alte costuri ce pot să apară în afară de cele ce implică mâncarea și vizitatul muzeelor. În cazul de față luăm în calcul posibila taxă de oraș atât în Veneția cât și în Padova și drumurile.

Din ce am găsit pe internet, în Veneția taxa s-ar putea să fie de 5 euro pe noapte pentru primele 5 nopți. Asta ar însemna 20 euro în plus. În Padova taxa este de 2 euro, astfel că s-ar mai adăuga 6 euro. Se poate să nu fie necesar să plătim aceste taxe ținând cont că mergem cu airbnb.

Ajungând în Veneţia, am dat 1.5 euro pentru taxa de oraș.

Transportul este relativ ieftin. De la aeroport în Veneția, cu autobuzul și apoi cu trenul, costă aproximativ 5 euro. Apoi, din Veneția în Padova trenul este cam 5 euro și din Padova spre aeroportul din Treviso 7 euro.

Concluzie

  • Avion wizzair: 125 RON fără Wizz Discount Club
  • Cazare Veneția și Padova: 888 RON
  • Taxă de oraș: 26 euro (120 RON)
  • Transport intern: 17 euro (78 RON)
  • TOTAL: 1211 RON

Observație: Aceste calcule sunt făcute pentru o excursie de patru persoane. Prețurile pot să fie diferite în funcție de numărul de persoane. În general, am observat că dacă sunt mai multe persoane, este mai ieftin.

Așteptăm păreri dacă mai sunteți interesați de articole cu prețul unei vacanțe.

  • liliana

    Buna ziua . Va rog o oferta pentru city break La Venetia in perioada 25-29 iunie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.