Bangkok

Lectură de 2 minute

Bangkok este capitala Thailandei și un oraș foarte populat. Populația orașului este de 8 milioane de locuitori. Peste 14 milioane locuiesc în regiunea metropolitată din jurul orașului. După ce ai aflat despre templele din Bangkok, haide să îți dăm mai multe detalii despre oraș!

Transportul în Bangkok

Bangkok-ul este un oraș foarte aglomerat! Mereu vei sta în trafic. De aceea pentru a da un tur al orașului poți să mergi cu barca autobuz și cu metroul suspendat.

bangkok

De la aeroport la hotel am folosit taxiul. Nu am negociat prețul, șoferul a pus ceasul. Am fost relativ ieftin. Cel mai ieftin și practic mijloc de transport în Bangkok este taxiul.

Mai poți folosi și barca autobuz pe râul Chao Phraya. Biletul a fost cam 20 Baht.

Evident, poți lua tuk-tuk-ul pentru a simți atmosfera locului. Tuk-tuk-ul este un mototaxi pe trei roți. Aici îți recomand să negociezi prețul.

bangkok tuk-tuk

Hotelul

Noi am stat la Qiu Hotel Sukhumvit. Scorul de pe booking este foarte bun, însă noi nu am fost mulțumiți de hotel. Hotelul era vechi, nu corespundea cu pozele, iar curățenia lăsa de dorit.

Viaţă de noapte

Bangkok este renumit pentru viața de noapte intensă! Ai grijă că alcoolul costă destul de mult. Un shot în club a fost în jur de 30 RON.

Sunt foarte multe baruri pe acoperișul zgârie norilor de unde poți avea o priveliște de ansamblu asupra orașului. Îți recomand Sirocco Lebua, cel mai faimos rooftop din Bangkok unde s-a filmat Hangover. Ai grijă deoarece este impus dress code – bărbații nu au voie cu pantaloni scurți sau cu șlapi! Dacă vrei să mergi la restaurant ai nevoie de rezervare. Însă dacă alegi doar să bei un pahar, nu ai nevoie.

Alt rooftop este Cloud 47 situat la etajul 47. Este o variantă mai ieftină față de Sirocco Lebua și nici nu este un dress code impus. Priveliștea a fost minunată.

cloud 47 bangkok

Nu trebuie să ratezi strada Khao San. Noaptea devine stradă pietonală. Localnicii vin cu tarabe cu diverse feluri de mâncare și băutură. Turiștii vin aici să se distreze și să experimenteze vibe-ul local.

Unde mâncăm

Mâncarea în Bangkok este foarte diferită. Îți recomand să încerci mâncarea asiatică. Mâncarea europeană este puțin mai scumpă și nu are niciun gust. De asemenea, ghidurile sfătuiesc să nu mănânci de la tarabele de pe stradă. Astfel, noi nu am riscat.

Am mâncat în zona de mâncare a mall-ului Siam Center o supă de homar cu tăieței (noddles) delicioasă!

siam center supa de homar

Mai poți să încerci la Zuma din hotelul St. Regis. Este un restaurant de tip fine dining cu specific japonez. Porțiile sunt mici, dar te poți duce seara să deguști și să te bucuri de atmosferă.

zuma bangkok

zuma bangkok

Pentru supă de cocos cu curry verde mergi la Inn A Day. Îți sugerez să bei matcha green tea latte sau chai tea latte.

Inn A Day bangkok supa de cocos

Inn A Day bangkok

Inn A Day bangkok

Mai poți merge în Wat Phraya Krai. Este o zonă cu foarte multe restaurante cu un parc de distracție lângă. Aici poți încerca scoici verzi! Sunt delicioase!

Dacă totuși vrei să încerci mâncare europeană îți recomand theCommons. Este o clădire cu mai multe restaurante unde poți comanda friptură, burgeri, paste. De asemenea, poți încerca diferite tipuri de vinuri internaționale.

Preţuri

Acest capitol ne-a plăcut foarte mult! Prețurile au fost foarte mici. Sunt mult mai mici ca în Europa sau în București! În afară de alcool, mâncarea și intrările la temple sunt ieftine!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.