crystal lagoon

Comino: bălăceală în laguna albastră

Un obiectiv de neratat în Malta este insula Comino pentru a vizita faimoasa lagună albastră. Comino este o insulă ce are doi kilometrii pătrați și este locuită permanent de trei persoane. Însă, ziua se umple de turiști care se înghesuie pe porțiunile mici de plajă din Comino, dar și din Cominotto. Este un loc foarte frumos, însă aglomerația este extrem de neplăcută. 

Cum ajungem în Comino

Poți să iei barca atât din Malta cât și din Gozo. Noi am luat-o din Malta, din portul Cirkewwa unde am ajuns cu autobuzul. Am cumpărat biletul pentru barcă de aici și a costat 9 euro dus – întors, mai puțin decât dacă luam de la fața locului. De asemenea, am avut prioritate la urcare. Îți recomand să te uiți pe site-ul lor pentru a vedea programul exact. Drumul durează aproximativ 20 minute.

st marys tower

comino

La plecarea din Comino, am făcut și un tur al peșterilor. Te uiți pe site la program și vei vedea care sunt orele ce includ și asta.

Activități în Comino

Când am ajuns lângă laguna albastră ne-am dat seama că era atât de aglomerat încât nu aveam unde să ne așezăm prosopul. Totuși, pe insula vecină, Cominotto, plaja era încă liberă. Astfel, am cumpărat bilet la o barcă pentru a ajunge acolo. A costat între cinci și șapte euro, nu mai țin minte exact. În acest preț era inclusă și o umbrelă de plajă care a fost bine venită.

comino malta

blue lagoon

Cel care a mers cu barca a dus bagajele, iar celălat a trecut înot. Cu barca a durat mai mult decât prin apă deoarece a ocolit toată insula. Totuși, am văzut alți turiști care își băgau lucrurile în saci mari de gunoi și treceau cu bagajele puse pe un colac.

crystal lagoon

crystal lagoon

Mai poți să mergi la turnul Sfintei Maria, iar în drum vei admira laguna de cristal.

Tips and tricks

1.Îți recomand să vii cu sandwich-uri, fructe sau orice crezi tu din Malta. Mâncarea este scumpă în Comino și nesănătoasă. Nu există restaurante, ci doar mașini din care se vând shaorma sau sandwich-uri.

2.Mergi cât se poate de dimineață pentru a te bucura de lagună. Sunt mai puțini turiști și gunoaie.

boats comino

3.Închiriază o barcă pentru a te relaxa în lagunele unde nu poți să ajungi mergând.

Tu ai fost în Comino? Cum ți s-a părut?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.