cinque terre

Cum ajungem în Cinque Terre?

Când vorbim de Cinque Terre te gândești la cele cinci orașe: Riomaggiore – Manarola – Corniglia – Vernazza – Monterosso. Acestea fac parte din Patrimoniul UNESCO. Haide să afli cum vizitezi cel mai ușor cele cinci orașe impresionante.

Zborul

Aeroportul cel mai apropriat de acestă zona este cel din Pisa. Sunt zboruri low-cost cu WizzAir din Bucuresti către Pisa. Altă variantă este să aterizezi în Bologna sau Bergamo. Gasești zboruri din mai multe orașe din România cu WizzAir, RyanAir sau BlueAir.

Noi am zburat până în Bologna din Craiova cu WizzAir.

Cazarea

Îți recomand să îți iei cazare în La Spezia sau în Levanto. În aceste orașe este mult mai ieftin și mai puțin aglomerat decat în cele 5 sate. Noi am stat in La Spezia la acest apartament de pe Booking. Daca folosești acest link pentru rezervarile pe Booking noi iți oferim 10% reducere.

De la aeroport la cazare

Următorul pas este să ajungi în La Spezia. Poți lua trenul sau închiria o mașina. Daca vrei sa mergi cu trenul iți recomand să cumperi biletele cu ceva timp inainte de pe TrenItalia. Noi am închiriat o mașină.

Cum vizitezi Cinque Terre

Din gara de La Spezia îți poți lua card Cinque Terre pentru tren. Costă 16 Euro și este valabil toată ziua. Un singur bilet de tren între La Spezia și Riomaggiore, primul sat din Cinque Terre, este 4 Euro. Între sate cu trenul faci in jur de 5-10 minute, la fel ca și între la Spezia și Riomaggiore.

Există și varianta de a merge pe jos între sate. Este un drum pe care îl parcurgi în aproximativ două ore. Există porțiuni dificile între sate. Astfel, ai grijă să ai pantofi potriviți pentru asta.

Există posibilitatea să mergi și cu vaporul din La Spezia. Abonamentul pentru o zi este în jur de 35 euro. Este destul de aglomerat vaporul. Mai mult, drumul durează aproximativ o oră până în Riomaggiore.

Parcarea în Cinque Terre

De la început trebuie să știi că în parcul Cinque Terre nu vei găsi niciun loc de parcare sau o stație de carburant. Astfel, nu uita să pleci cu rezervorul plin la drum. În principiu nu ar trebui să fie o problemă pentru că în fiecare sat nu vei sta mai mult de două ore. Bineînțeles, acest lucru depinde foarte mult și de activitățile pe care vrei să le faci. De exemplu, în Monterosso este și plajă. Aici poți petrece chiar toata ziua!

Sper că acest articol te-a ajutat! Așteptăm întrebările și sugestiile tale pentru Cinque Terre.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.