cover organizare

Cum organizăm vacanța

Lectură de 4 minute

Ai citit ghidurile noastre de vacanță. Citindu-le sigur te-ai întrebat cum organizăm vacanța. Este momentul să afli. Îți voi povesti cum ne organizăm noi de la perioadă, bilete de avion până la ce locuri vizităm!

Ce tip de vacanță preferi?

Aceasta este prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui! De ce pleci în vacanță? Vrei să te relaxezi sau ai chef de un city break sau doar ai prins o ofertă super bună? Sau poate vrei să fugi la căldură de frigul năpraznic?  Ne-am aflat în toate aceste variante. Tocmai ce am prins o ofertă foarte bună pentru Varșovia! De Crăciun am fugit la Valencia pentru a ne încălzi. Și mereu există Roma ca oraș perfect pentru city break! Bineînțeles, pentru relaxare apelăm la băi termale.

Astfel, primul meu sfat este să te hotărăști clar care este scopul vacanței. Abia apoi caută o destinație! Concret, nu cred că Paris este orașul ideal pentru relaxare. Mai degrabă aș merge aici că să vizitez și să mă pierd pe străzi.

Bugetul

Te-ai hotărât de ce mergi așa că este momentul să te gândești la buget! Când organizăm vacanța acest aspect este cel mai important. Degeabă vreau să mă relaxez în Bahamas dacă biletul de avion costă peste 1000 de dolari. Noi încercăm să te ajutăm cu acest lucru prin articolele noastre din seria cât costă.

Dacă vrei să își faci o idee despre nivelul de trai din țara respectivă, accesează site-ul teleport.org. Aici căutăm mereu preţul unei mese în oraș. Alt truc pe care îl folosim este prețul intrărilor la muzee. Spre exemplu, Firenze Pass costă 72 euro.

Mereu să ai în vedere unele cheltuiele neprevăzute. Poate ajungi acolo și îți dai seama că vrei să închiriezi o mașină. Automat vei avea nevoie de câteva sute de euro în plus pentru garanție.

Când merg?

Perioada este foarte importantă. Informează-te mereu pentru a vedea cum este vremea și dacă îți convine pentru planul tău. Nu aș merge niciodată în Thailanda în sezonul ploios. Am ales Florența pentru o excursie în februarie. A fost orașul mai liber și vremea acceptabilă. Pe de altă parte, nu aș merge niciodată la Veneția în lunile de vară. Este extrem de aglomerat și nu te poți bucura de frumusețea locului.

Reține că mereu prețurile sunt mai ieftine în extrasezon! Oricum, extrasezonul este momentul ideal pentru citybreak-uri! Orașele sunt mai puţin aglomerate.

Cum ajung acolo?

Te-ai hotărât care este scopul vacanței și unde mergi! Acum începem propriu-zis să organizăm vacanța! Sfatul meu este să mergi cu avionul dacă există bilet la un preț decent. Consider că nu are sens să te chinui 12 ore cu mașina până la Viena când poți folosi avionul. Același lucru nu îl spun despre Budapesta. Rareori am văzut bilete de avion ieftine pentru această destinație. Mașina este varianta ideală.

Așa cum știi deja din articolul despre cumpărarea biletului de avion, cu cât mai repede, cu atât mai bine!

Cazarea

Cum alegi propriu-zis cazarea găsești aici. Sfatul meu este să iei mereu cazările din timp. Adevărat, există multe reduceri pe booking pentru rezervările de ultim minut. Totuși, eu nu mă bazez niciodată pe ele. Îmi place să mă uit pe mai multe proprietăți. Apoi, aleg varianta potrivită pentru mine.

În plus, dacă accesezi acest link atunci când faci rezervare pe booking.com noi îți oferim 10% reducere.

Nu uita să te interesezi până la ce oră te poți caza și când trebuie să te decazezi.

Informează-te din timp

Când organizăm vacanța mereu ne informăm despre ce avem nevoie ca să intrăm în țară. Folosim sfaturile ministerului de externe pentru acest lucru. Mereu ne interesăm de taxele de drum. Acesta a fost cazul când am calculat cât costă o excursie la Marea Neagră în Bulgaria.

Dacă zburăm, căutăm metodele de transfer de la aeroport. Uneori este dificil să găsim răspunsuri clare. Așa a fost cazul Tel Aviv-ului. Totuși, tu vei afla mereu informațiile corecte deoarece le-am testa noi înainte.

Itinerariul

Noi nu hotărâm niciodată ce facem în fiecare zi. Propriu zis, organizăm vacanța acolo pentru a putea să ne adaptăm la condițiile meteo. Poate într-o zi nu facem tot ceea ce ne-am propus. Astfel, trebui să regândim programul.

Totuși, știm de înainte ce vrem să facem. Căutăm muzeele de vizitat sau ce alte activități plănuim să facem. Acesta a fost cazul vizitei la Trieste când am aflat de pe alt blog despre o călătorie cu barca.

Când alegem să ne relaxăm în vacanță, pur și simplu explorăm orașul. Ne pierdem pe străzile lui, intrăm în unele locuri dacă ne atrag sau ne petrecem timpul în localuri. Așa a fost în Belgrad unde am testat mai multe restaurante.

Flexibilitatea este cuvântul de bază în orice vacanța! Planurile nu ies mereu așa cum ne imaginăm. Sper exemplu, aveam plănuit la Ljubljana vizitarea a două muzee. Nu a mai fost necesar acest lucru pentru că am aflat istoria Sloveniei la unul dintre ele.

În vacanță

Organizăm vacanța și apoi plecăm! Încercăm pe cât posibil să ne ducem planul la îndeplinire. Uneori, adăugăm locuri noi de vizitat pentru că am aflat de ele abia acolo. În orice caz, folosim o grămadă de aplicații pentru a ne face viața mai ușoară! Tehnologia a schimbat total călătoriile.

Îți recomand să vorbești la recepție sau cu gazda de pe airbnb pentru a îi cere sfaturi despre oraș. Un localnic va cunoaște cel mai bine orașul!

Concluzie

Mereu trebuie să ai niște linii principale pentru o vacanța. Astfel nu vei fi niciodată îngropat de informații sau copleșit de organizarea unei escapade. Flexibilitatea este cea mai importantă!

Ți se pare că te încadrezi în acest mod de a organiza vacanța? Tu ce alte metode folosești pentru a avea un concediu ideal? Așteptăm sfaturile și părerile tale!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.