cum să închiriezi o mașină

Cum să închiriezi o mașină

Uneori, să închiriezi o mașină în vacanță este cea mai ușoară metodă de a ajunge peste tot. Ai totuși grijă la locațiile foarte aglomerate cum ar fi Malta unde traficul este dificil și se conduce pe partea stânga. Dar dacă te hotărăști să închiriezi o mașină, iată ce trebuie să ai în vedere. 

Firma de închiriere

Noi folosim aproape tot timpul Rental Cars. Este un fel de booking, dar pentru mașini. Poți să încerci și alte firme deoarece sunt foarte multe pe piață. Ai grijă la cele locale deoarece prețurile sunt mai mari.

Vârstă minimă ca să închiriezi o mașină

Pentru majoritatea companiilor de închirieri auto, cerința de vârstă este între 18 și 70 de ani. Dacă ai sub 25 de ani sau peste 70 de ani, este posibil să plătești o taxă suplimentară. Majoritatea companiilor de la care am închiriat cereau vârsta minimă de 21 de ani.

Metoda de plată

Majoritatea companiilor de închirieri cer card de credit. Nu acceptă carduri de credit preplătite, reîncărcare sau virtuale – sau orice card pe care caracterele nu sunt ridicate (“embossed”).

Șoferul principal trebuie să fie în posesia unei cărți de credit sau a unui card de debit în nume propriu atunci când ia mașina. Cardul trebuie să aibă suficiente fonduri disponibile pentru a acoperi suma excesului / depozitului. În cazul în care clientul utilizează un card de debit, suma va fi luată. Dacă utilizezi un card de credit, suma va fi doar “blocată”.

În orice caz, depozitul va fi returnat după închiriere, atâta timp cât toate condițiile au fost îndeplinite. De asemenea, cardul va trebui să plătească taxele locale, echipamentele suplimentare și orice alt produs achiziționat suplimentar la contorul de închirieri de mașini.

Unele companii mici, locale, acceptă și plata cash, atât pentru prețul închirierii mașinii, cât și pentru depozit. Însă, aceste au prețuri mai ridicate pentru închirieri.

Depozit

Compania de închirieri auto va solicita o sumă de depozit care poate fi cuprinsă între 100 € și chiar și 1300 € fără taxă la preluare. Depunerea va fi returnată după închiriere, atâta timp cât toate condițiile au fost îndeplinite.

Acte necesare

Este necesar un pașaport sau un buletin de identitate și permisul de conducere. Toate documentele trebuie să fi fost emise cu cel puțin 1 săptămână înainte de preluare.

Kilometri

Majoritatea companiilor mari de închirieri auto au kilometrii nelimitați pe care îi poți parcurge cu mașina. Totuși, și în acest caz trebuie să citești toate informațiile din contract.

Ia în considerare rezervarea unui zbor și a unei mașini împreună

Dacă plănuiești să închiriezi o mașină după aterizare, merită să te uiți să rezervi împreună zborul și mașina de închiriat. Acest lucru te poate economisi adesea bani, deoarece vor fi oferite mai multe oferte și rate.

Iată ce site-uri poți să folosești:

Înclude costul asigurărilor

Multe agenții pentru închirieri mașini au înclusă o asigurare în cauza anumitor daune produse. Dacă vrei asigurare completă, care să acopere orice, chiar și furtul mașinii, s-ar putea să trebuiască să plătești o taxă suplimentară. Cele mai multe polițe de asigurare auto personale extind orice acoperire vrei pentru vehiculul tău la orice închiriere.

Verifică mașina cu atenție

Vrei să te asiguri că orice zgârietură sau probleme sunt documentate. Astfel nu vei fi tras la răspundere pentru acestea atunci când returnezi mașina. Fii atent aici. Vrei să cauți probleme mari și mici.

Asigură-te că geamurile funcționează corect. Asigură-te că nu există părți desprinse, lămpi disfuncționale, scurgeri sau orice altceva care ar putea fi considerat daună. Dacă există, înregistrați și faceți o fotografie sau un videoclip despre aceasta.

Umpleți mașina cu combustibil la predare

Unele contracte de închiriere de autoturisme îți oferă opțiunea de a întoarce mașina fără un rezervor complet de combustibil, dar vei fi taxat suplimentar. Încearcă să găsești o stație de benzină la câțiva kilometri de locația de predare. Însă, ai grijă, stațiile de benzină aflate în aproprierea locului de unde ai închiriat mașina, pot avea prețuri mai ridicate.

Predarea mașinii într-o alta locație

Unele companii oferă posibilitatea predării mașinii într-o altă locație. Majoritatea cer o taxă suplimentară. În ultima noastră vacanță am închiriat mașina din Siracusa și ne gândeam să o predăm în ultima zi, în aeroportul din Catania. Pentru asta trebuia platită o taxă suplimentară de 55 EUR.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.