sicilia

8 destinații pentru vacanța de vară

A venit momentul să îți faci planuri pentru vară, nu-i așa? Și ai atâtea destinații de unde poți să alegi. Avem pentru tine zece idei de destinații pentru vacanța de vară. Unele mai scumpe, altele mai ieftine. Așa ai de unde alege pentru a te relaxa. Te ajutăm și cu zborurile!

1. Sicilia

Sicilia este o perlă a Italiei. Începând cu Taormina și Isola Bella ai o gramadă de locuri de vizitat. Majoritatea destinațiilor îți taie respirația. Plaje frumoase, gelato delicios și mâncare excelentă, ce să vrei mai mult de la o vacanță de vară?!

Mai mult, ajungi și foarte ușor! Wizzair zboară direct din București în Catania. Dacă vrei să zbori în Palermo te ajută Ryanair. Pentru a te bucura cu adevărat de această insula, îți sugerez să închiriezi o mașina.

2. Mykonos

Ai chef de distracție? Atunci Mykonos este locul ideal! Plus că te vei putea relaxa dimineața pe plajele minunate. Pentru această destinație poți să faci diferite combinații de zboruri cu Wizzair și cu Aegean airlines. Poți apela și la varianta low-cost Ryanair cu escală în Atena. Prețurile ajung pe la 200 euro dus – întors.

3. Ibiza

Unde te distrezi cel mai bine vara? În Ibiza!

Este o destinție bine cunoscută pentru distracție. Plus că spaniolii știu să distreze. Bonus, insula este minunată! Din păcate, nici aici nu există zboruri direct. Poți să faci câteva combinații cu KLM, Ryanair, Wizzair sau Vueling Airlines. Prețurile sunt de aproximativ 200 euro.

4. Slovenia

Dar parcă nu vrei să te prăjești la soare și nici să te distrezi? Ai vrea să vezi lacuri din povești și să faci drumeții? Ei bine, Slovenia este țara ideală pentru asta. Sicilia este mai mare ca Slovenia. Astfel, o mașină te va ajuta să te descurci prin Alpii Iulieni. Îți sugerez să zbori la Ljubljana cu LOT sau cu Turkish Airlines. Ambele variante sunt cu escală. Zbor direct nu există. Poți să apelezi la varianta folosită de noi.

https://www.instagram.com/p/BXv0XV2F103/?taken-by=ioanabelle

https://www.instagram.com/p/BX6FoTPFG8y/?taken-by=ioanabelle

5. Malta

Malta este o destinație mult iubită de noi. Prețurile sunt foarte bune, iar oamenii sunt primitori. Mai mult, găsești pe aici o mulțime de articole despre această insulă. Din fericire, spre Malta sunt zboruri directe din București cu Wizzair.

https://www.instagram.com/p/BU1NqZDFQ4n/?taken-by=ioanabelle

https://www.instagram.com/p/BSvyix3ls0X/?taken-by=ioanabelle

6. Santorini

Santorini este o insulă grecească de vis. Toată lumea a văzut pozele care îți taie respirația. Santorini este o destinție scumpă pentru vacanța de vară. Zbor nu este direct, ci doar cu escală cu Aegean Airlines. La fel ca și pentru Mykonos poți apela și la varianta low-cost Ryanair cu escală în Atena.

7. Croația

La fel ca Slovenia, Croația este o țară minunată. Poți să ajungi atât cu mașina sau cu avion până în Zagreb. Din punctul meu de vedere, cel mai ușor este să zbori și apoi să închiriezi o mașină. Din București este zbor direct cu Croatia Airlines.

8. Sardinia

Insula este ceva mai scumpă decât Sicilia însă plajele ei cu nisip alb fin și cu apa turcoise merită! Costa Smeralda are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Poți zbura cu Wizzair din București către Alghero sau poți combina zboruri Wizzair și Ryanair către Cagliari sau Olbia cu escală în Milano, Bologna sau Roma.

Eu am avut zbor Craiova – Bologna cu Wizzair, Bologna – Olbia cu Meridiana și ne-am întors Cagliari – Bergamo cu Ryanair, Bergamo – Craiova cu Wizzair. Între Olbia și Cagliari am luat trenul. Am ales să vizitam și zona Coasta Smeralda și zona de Sud a insulei pentru a putea vedea cât mai mult.

Îți recomand să stai în jur de 10 zile.

Tu ai alte idei ca destinații pentru vacanța de vară? Așteptăm să îți auzim părerile! Dacă nu știi și ai nevoie de ajutor, scrie-ne. Găsești datele noastre în contact.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.