Echipamente de camping pentru începători

Îți spun din start că noi nu suntem mari munțomani, nu mergem des cu cortul. Ne place mai mult să stăm la hotel sau într-un apartament confortabil de pe airbnb. Totuși, din când în când ne place să experimentăm cu cortul. În general, facem una, două excursii pe an, astfel că ne considerăm începători. Și dacă suntem la început de drum, avem echipamente de camping de bază, care să ne ajute să supraviețuim. Am optat pentru lucruri de calitate ca să reziste mult timp.

Cortul

Cortul este Trimm Comet. A fost vreo 700 RON când l-am cumpărat, însă s-a ieftinit.  Este pentru două – trei persoane, dar eu cred că trei persoane s-ar îngrămădi destul de mult. Două persoane au loc lejer. Cortul se instalează foarte ușor, durează maxim 10 minute. De asemenea, strângerea lui este facilă, dar este nevoie de două persoane pentru împachetare.

Ne place mult acest cort pentru că este compact și are multe buzunare. Mai mult, are o plasă unde se pot pune diverse lucruri, inclusiv o lanternă frontală. Ne încap în el toate bagajele; mereu plecăm cu minim două ghiozdane de acasă.

Sacii de dormit

De curând, ne-am achiziționat doi saci de dormit diferiți. Motivul? Nu știam cum este unul sau altul, astfel că am zis să testăm două de la aceeași firmă.

Sacul de dormit de vară Hannah Biker W 120 este compact și rezistă la temperaturi de -8 grade Celsius. Nu l-am testat în astfel de condiții, însă mi-a ținut de cald și am avut destul loc în el. Ce nu îmi place este faptul că se introduce destul de greu înapoi în săculeț.

Adrian și-a luat sacul Hannah Trek 2000. Acesta este mult mai mare decât al meu, chiar prea mare. Rezistă la temperaturi de -11 grade Celsius. Nu a avut probleme cu acest sac, i-a fost cald și bine.

Saltele de izopren

Cei mai mulți prieteni au saltea, însă lui Adrian îi place să doarmă pe pământ, astfel că noi avem izoprene. Saltelele sunt ușoare. Mi-ar fi plăcut să fie mai late, nu atât de lungi.

Lanterna frontală

Acest echipament de camping ne ajută foarte mult, nu plecăm niciunde fără lanterna frontală. Are o autonomie mare. Nouă nu ni s-a descărcat niciodată bateria cât am fost plecați. Lanterna se încarcă prin USB; noi folosim încărcătorul de la telefon. Are trei moduri de iluminare: două intensități diferite și una cu lumina intermitentă.

Voi mergeți cu cortul? Ce echipamente de camping aveți?

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.