Santa Maria del Fiore

Florența – itinerariu pentru mai multe zile

Cu timpul ne-am dat seamă că o parte destul de grea din organizarea unei vacanța este stabilirea unui itinerariu. De aceea, vrem să te ajutăm printr-o serie de articole despre orașele unde am fost. Îți vom face propuneri pentru trei și cinci zile. Începem cu Florența! Pe lângă itinerariu, vei afla informații despre transportul de la aeroport și cazare.

De la aeroport în Florența

Sunt două variante de a ajunge în Florența cu avionul – din Pisa sau din Bologna. Wizzair zboară atât în Bologna cât și în Pisa. Ryanair zboară doar în Bologna. Noi am zburat până în Bologna. De la aeroport din Bologna există două variante – cu autobuzul sau cu trenul.

Dacă nu vrei să vizitezi deloc Bologna, îți recomand să iei direct autobuzul spre Florența. Poți să îți faci rezervare aici. Noi am folosit de multe ori acest site și am fost foarte mulțumiți de el. Dacă vrei să îți petreci timpul în Bologna îți sugerez să iei un taxi (16 euro) sau autobuzul (aproximativ 4 euro) până la gară. Acolo există locuri speciale unde îți poți lăsa bagajele. Din Bologna există tren direct până în Florența care costă între 10 și 23 euro.

Din Pisa poți să apelezi de asemenea la autobuz sau la tren. Autobuzul costă 5 euro, iar trenul este între 12 și 20 euro. Fii atent că există gară în aeroportul din Pisa spre deosebire de Bologna.

Cazarea în Florența

Cazarea în Florența este destul de scumpă. Găsești pe booking camere începând de la 30 euro și urcând până la 500 euro. Noi am apelat la un apartament găsit pe airbnb. Bineînțeles, poți să alegi să stai și în această casă în copac absolut superbă!

Cât stai în Florența

Ei bine, eu îți recomand minim patru zile întregi pentru a te bucura cu adevărat de oraș. Totuși, cred că merită și o vacanța mai scurtă dacă nu îți permite bugetul sau ai alte planuri. Nu uita că am scris și despre muzeele din Florența – prețuri, timp necesar, istorie.

florenta

Ponte Vecchio

Itinerariu pentru trei zile

Pentru trei zile nu îți recomand Firenze Card deoarece nu vei putea profita de el. Vei avea timp să vizitezi Florența la pas și două sau trei muzee de neratat. Trebuie să îți cumperi biletele online pentru a nu sta la coadă atât la bilete cât și la intrare. Altfel, vei pierde mult timp, te vei obosi degeaba și te vei bucura cu adevărat de oraș.

Prima zi

După un drum lung îți recomand să te umpli de energie cu un gelato la Venchi. Acum ești pregătit de plimbare! Din orice punct al orașului pleci nu trebuie să ratezi Piazza del DuomoApoi pornește drept spre Piazza della Signoria unde vei observa Palazzo VecchioTreci pe lângă Loggia dei Lanzi și pe lângă galeria Uffizi și vei ajunge pe malul râului Arno. Evident, vei observa Ponte Vecchio. Totuși, mergi în direcția opusă pentru a trece Ponte alle Grazie. Astfel, vei ajunge după vreo 15 minute în Piazzale Michelangelo. De aici vei avea parte de o priveliște de ansamblu asupra Florenței care sigur te va lăsa fără răsuflare.

Când te-ai bucurat destul de panoramă, întoarce-te spre centrul Florenței. Totuși, mergi pe malul râului Arno până la Ponte Vecchio. Apoi mergi spre Piazza della Repubblica. Atmosfera este minunată seara cu artiști ce cânta sau pictează.

A doua zi

Este ziua pentru muzee! Pentru o vacanță atât de scurtă îți recomand să nu ratezi Galleria degli Uffizi și Galleria dell’Accademia. Trezește-te devreme și mergi să îl vezi pe David. Apoi vizitează piața unde se află Basilica di San Lorenzo și Chiesa di Santa Maria Maggiore. Acum este momentul să mergi spre Uffizi unde vei sta minim patru ore. Îți sugerez să îți petreci după – masa în Grădinile Boboli.

A treia zi

Ultima zi în Florența îți propun să o petreci la Basilica Santa Maria del Fiore și Baptistero. Dacă vrei să urci în cupola basilicii, nu uita să îți faci rezervare la prima oră a dimineții. Găsești aici bilete și cum să le rezervi.

florenta

Grădinile Boboli

florenta

Piazza della Repubblica

Itinerariu pentru cinci zile

Ținând cont că ai mult timp la dispoziție, îți propun o vacanță ceva mai relaxată, fără multă alergătură. Ai grijă să îți cumperi Firenze Card pentru a nu plăti foarte mult pe biletele la muzeu. Toate locurile pe care ți le propun sunt incluse în acest card.

Prima zi

Fiind o zi de relaxare, îți recomand doar să te plimbi. Începe vacanța ta în Piazza del DuomoApoi pornește drept spre Piazza della Repubblica. Dacă vrei să vezi cum se umple de viață Florența seara, întoarce-te aici. Vin foarte mulți artiști stradali care fac o atmosferă minunată. Acum este timpul să pornești spre Piazza della Signoria unde vei observa Palazzo VecchioTreci pe lângă Loggia dei Lanzi și pe lângă galeria Uffizi și vei ajunge pe malul râului Arno. Evident, vei observa Ponte Vecchio. Treci peste el și mergi spre Pallazo Pitti.

A doua zi

În cea de-a doua zi, îți sugerez să îți petreci dimineața la muzee și biserici, iar după – masă relaxeaza-te plimbându-te. Începe ziua la Mercato Centrale unde vei avea destule de locuri pentru un mic dejun delicios. Apoi vizitează-l pe David la Galleria dell’Accademia. Apoi nu rata Biblioteca Medicea Laurenziana. De aici, îndreaptă-te spre Palazzo Vecchio. Vei petrece aici vreo două – trei ore pentru a te bucura de camerele minunate. Nu uita să urci în turnul palatului pentru a vedea Florența de la înălțime. După – masa îți sugerez să faci o plimbare până în Piazzale Michelangelo. Momentul ideal să ajungi aici este înainte de apus. Foarte aproape se află Chiesa di San Salvatore al Monte. În curtea aceasteia găsești o gelaterie cu tradiție veche cu rețete vechi și delicioase.

A treia zi

A treia zi începe-o în forță vizitând catedrala Santa Maria del Fiore și Museo dell’Opera. Nu uita să îți faci rezervare pentru a urca în cupola. Sigur îți vei petrece aici prima parte a zilei. Apoi, Galeria Uffizi te așteaptă. Pentru a te relaxa după o zi plină este momentul să vizitezi Grădinile Boboli.

A patra zi

Penultima zi de vacanță este mai relaxată. Îți recomand să începi dimineața la Museo Galileo Apoi să te îndrepți spre Pallazo Pitti pentru a-l vizita. Vei petrece aici destul de mult timp deoarece sunt găzduiește mai multe muzee. Ziua o vei încheia în natură în Grădinile Bardini.

A cincea zi

Din păcate vacanța ta s-a terminat. Însă, am câteva locuri pe care poți să le vizitezi la pas. Nu rata Basilica Santa Croce și Basilica di Santa Maria Novella.

Concluzie

Sper că cele două trasee propuse de mine te-au ajutat. Dacă ai apelat la ele sau dacă ai nevoie de mai multe informații, aștept să îmi scrii impresiile tale. Tu ai fost în Florența? Ai adoptat alte itinerarii? Dacă vrei un itinerariu personalizat în funcție de tabieturile tale, găsești mail-ul meu în pagina contact.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.