Gozo: plajele și marea

Statul Malta este format din trei insule principale: Malta, Gozo și Comino. Primele două sunt locuite, iar Comino este o insulă turistică recunoscută pentru Laguna Albastră. Diferențele dintre Gozo și Malta sunt destul de surprinzătoare. Malta este o insulă nisiposă, fără prea multă vegetație, pe când Gozo este verde și nu este atât de aglomerat.

Cum ajungem?

Din Malta, găseți autobuz spre portul Cirkewwa. De acolo am luat ferryboat-ul cu bilet dus-întors. Traversarea durează aproximativ jumătate de oră, iar drumul trece pe lângă insula Comino.


Am cumpărat abonamentul de autobuz cu 21 euro valabil timp de 7 zile care poate fi folosit pe toate linile atât din Malta cât și din Gozo.

Cât stăm?

Noi am fost de două ori în Gozo.  Nu ne-a ajuns o zi pentru a vedea toate plajele și a ne plimba prin Victoria. Astfel că acest articol este despre plajele și locurile minunate făcute de mare și vânt.

1. Ramla bay

Este plaja ce ne-a plăcut cel mai mult, intinsă, cu nisip roșu. Dacă mergi cu mașina, vei găsi loc de parcare, dar destul de departe de plajă dacă nu ajungi devreme.

 

 

2. Wied il-Ghasri

Drumul până aici este destul de dificil, dar merită din plin. Nu există autobuz, am mers pe jos pe drumuri neasfaltate, urmând indicațiile Google Maps. Marea a erodat insula și și-a făcut loc spre centrul ei.

 

 

3. Azure Window și Blue Hole

Din păcate, Azure Window (Fereastra de azur) a fost dărâmată de o furtună pe mare. Locul unde s-a filmat nunta lui Khaleesi din Game of Thrones, poate fi admirat doar în poze.

 

Dacă vrei să vezi o formațiune care seamănă cu Azure Window, locuitorii din Gozo au găsit alta. Din ce văd în poze, eu zic că merită să îi faci o vizită. Poate împărtășești pozele cu mine.

Blue Hole: “piscina” unde se poate face scuba diving. Revista Diver a declarat Gozo al doilea cel mai bun loc pentru scuba diving din lume.

4. Dwejra Inland Sea

Marea din interiorul insulei, numită Qawra în malteză, este locul de unde poți lua o bărcuță pentru a vedea peșterile și coralii.

 

 

5. Xlendi Bay

Plaja nu este foarte mare, drumul pâna aici este destul de lung, însa vei vedea o peșteră interesantă cu deschiderea în mare.

 

 

 

Acest articol face parte din aventura noastră în Malta. Mai poți citi despre Valletta și despre cele două orășele pescărești.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.