grădinile majorelle

Grădinile Majorelle din Marrakech

Grădinile Majorelle sau  grădinile Yves Saint Laurent sunt unul dintre cele mai vizitate locuri din Maroc. Pictorului francez Jacques Majorelle i-a luat 14 ani pentru a crea aceste grădini. Pe lângă plantele adăpostite aici, poți vizita muzeul de artă islamică și o expoziție dedicată lui Yves Saint Laurent.

Cât costă intrarea la grădinile Majorelle

Este locul perfect pentru a te relaxa și a te depărta de agitația din Medina. Grădinile sunt deschise în fiecare zi a anului, doar programul diferă în funcție de anotimp. Biletul de intrare costă 70 Dhs pentru grădini și 30 Dhs pentru muzeu, în total aproximativ 9euro. Există reduceri pentru studenți sau pentru grupurile organizate.

Albastru de Majorelle

Albastru de Majorelle este culoarea creată de pictor special pentru grădinile Majorelle. Zidurile grădinii, fântânile și vila sunt pictate în această culoare intensă de albastru. Pictorul  a înregistrat-o sub numele de “albastru de Majorelle”.

Cum a ajuns grădina la Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent și Pierre Bergé au cumpărat grădina in 1980. Ei au descoperit-o în anul 1966, în timpul primei lor vizite în Marrakech. Grădina trebuia vândută și construit un hotel, astfel cei doi au făcut tot posibilul pentru a o cumpăra și a o prezerva.

Yves Saint Laurent și Pierre Bergé au locuit în vila din grădină. După moartea lui YSL aici s-a construit un memorial iar grădinile Majorelle au fost donate de către Bergé fundației celor doi din Paris.

În 2010, strada din fața grădinei a fost redenumită în “Rue Yves Saint Laurent ” și s-a organizat o expoziție permanentă dedicată lui Yves Saint Laurent.

 

Grădinile Majorelle conțin o colecție de cactuși, plante exotice și pomi dar și 15 specii de păsări din Nordul Africi. De asemenea, vila din mijlocul grădinii adăpostește acum muzeul de artă islamică.

 

Acest articol face parte dintr-o serie despre Marrakech și aventurile mele în deșert. Aici găsesți informații despre ce poți mânca în Marrakech, iar aici despre călătoria spre deșert.

  • nawfal

    70 dh + 30 dh = 100 dh = 9.8 euro Ati gresit la preti 😁

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.