Varsovia

Informații utile despre Varșovia

Călătoria la Varșovia în mijlocul iernii a fost minunată. Vremea a fost rece, însă soarele ne-a ajutat să cutreierăm orașul. Avem câteva informații despre transport, schimbul valutar, bani de cheltuială și cardul orașului.

Bani de cheltuială

Așa cum ți-am povestit, excursia la Varșovia a costat 100 euro de persoană. Găsești acolo un apartament pe airbnb care ne-a plăcut foarte mult! Bonus – este la două minute de centru. Totuși, acolo am cheltuit foarte puțin, aproximativ 125 euro. Prețurile la mâncare sunt mai ieftine față de România.

Transport

Varșovia are un sistem de transport public foarte bine pus la punct. Am folosit exclusiv autobuzul. Totuși, au și metrou și tramvai. De la aeroport până în centru vechi am mers cu autobuzul 175. Călătoria a durat aproximativ 40 de minute. Un bilet de 75 de minute costă 4,40 zloți, adică aproximativ 5 lei. Biletul l-am cumpărat din aeroport, de la ghișeul de transport public. Nu ai cum să îl ratezi!

Dacă vrei să vezi care este programul autobuzelor poți să folosești Google Maps sau site-ul rețelei de transport public. Orele sunt respectate. Am verificat acest lucru de fiecare dată.

Schimbul valutar

Pentru Varșovia ne-am pregătit cu euro și lei. Nu am schimbat bani în aeroport și nici în centrul vechi. Cumpărau euro la prețuri foarte mici, cu 1 zlot mai puțin decât cursul oficial. Ne-am îndepărtat vreo 10 minute de centru și am găsit un curs bun aici.

Nu uita! Un zlot înseamnă 1,13 lei!

Varșovia Card

Ca în majoritatea orașelor europene există un card pentru muzee și alte activități. Varșovia card este disponibil în trei variante – pentru 24, 48 și 72 de ore. Prețurile sunt cuprinse între 26 și 48 euro. Totuși, ai foarte mare grijă pentru că aproape toate muzeele au o zi pe săptămână cu intrare gratuită. Urmează un articol special despre muzeele pe care poți să le vizitezi în Varșovia!

Ne-a plăcut foarte mult acest oraș. Am fost chiar surprinși de ceea ce ne-a oferit. Abia aștept să îți povestesc despre muzee, mâncare și itinerarii. Dacă ai întrebări, aștept comentariile tale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.