Isola Bella

Sicilia, cea mai mare insulă din Mare Mediterană, are un oraș minuntat, Taormina. După vizita mea de acum câțiva ani în vestul insulei, de data aceasta am ales să explorez partea de est a insulei. Taormina este una dintre cele mai populare destinații de vară din Sicilia, o stațiune de vacanță populară. Lângă acest frumos oraș găsești superba rezervație naturală Isola Bella.

Cum ajungem

Din Catania sunt autobuze directe de la aeroport (preț 8,20 euro) sau de la gară (preț 5,10 euro dus sau 8,50 euro dus – întors). Îți recomand să te uiți la orarul autobuzelor aici.

Există și tren, însă acesta te lasă undeva între Taormina și Giardini Naxos, de unde poți lua un autobuz către Taormina Centru.

Isola Bella

Din locul de unde ne-a lăsat autobuzul, am coborât, cam 20 de minute, niște scări care duc la plaja de lânga Isola Bella. Poți ajunge și din centru vechi al Taorminei, cu telecabina. Prețul este 3 euro pe sens.

#postcard from #Sicily

A post shared by Andrada Patrascu (@aaandrada) on

Isola Bella este cunoscută și sub denumirea de perla Mării Ionice. A fost proprietate privată până în anul 1990 cand a fost cumpărată de regiunea sicliană și a devenit rezervație naturală. Pentru a vizita insula, se plătește o taxă de 4 euro pentru adulți și de 2 euro pentru copii.

Pe plaja din fața insulei, două șezlonguri și o umbrelă costă în jur de 20 – 25 euro. Găsești și secțiuni de plajă gratuite. Plaja este cu pietre, nu cu nisip fin, astfel că recomand sa iți iei papuci speciali.

plaja isola bella

Am luat prânzul la Restaurantul Pizzichella, aflat pe plajă. Aici am mâncat cele mai bune scoici gratinate și am băut vino alla mandorle, vin tipic sicilian cu aromă și gust de migdale. Trebuie să încerci vinul!

Îți recomand să faci o excursie cu barca de o oră pe coastele Taormina și Giardini Naxos. Acestea sunt printre cele mai frumoase și tipice din Sicilia, bogate în faună, floră maritimă, roci și peșteri.
Excursia are loc de-a lungul coastei și este împărțită în mai multe etape. Trece prin Golful Naxos, Capul Taormina, Isola Bella, Grota Albastră și Golful Mazzaro.
În timpul plimbării barca se va opri pentru o baie în apele cristaline ale unuia dintre cele mai frumoase golfuri din Sicilia.

Excursia costă 15 Euro.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.