lacul bohinj

Lacul Bohinj

Lectură de 2 minute

Lacul Bohinj este o atracție turistică importantă din Alpii Iulieni. Ai la dispoziție o mulțime de activități pe care să le faci. Pe mine m-a impresionat lacul Bohinj atât prin frumusețe, cât și prin liniște. Este un loc cu mai puțin turiști decât lacul Bled. Astfel am putut să mă bucur mult mai mult de natură.

Cât timp petrecem la lacul Bohinj

Noi am stat o zi și am făcut destule de activități. Însă, ne-am întoarce oricând să campăm câteva nopți pe malul lacului. Astfel, îți recomand cel puțin două zile pentru a te bucura cu adevărat de lacul Bohinj.

Cum ajungem

Noi am plecat cu autobuzul din Ljubljana. Am făcut destul de mult pe drum, cam două ore jumătate. Biletul a fost 24 euro dus – întors. Îți recomand să cumperi biletul cu o zi înainte pentru a mai găsi locuri.

Cel mai bine ar fi să cobori la ultima stație, la telecabină.

Activități la lacul Bohinj

Pe lângă lucrurile pe care le-am făcut noi, poți să mai încerci o grămadă de lucruri noi. Ne-ar fi plăcut foarte mult să înotăm în lac sau să mergem cu barcă. Pentru asta ar fi bine să îți cumperi cardul Bohinj. Acest card începe de la 19 euro și poți să îl utilizezi între trei și zece zile.

la lacul bohinj

vacute langa lacul bohinj

Cascada Savica

Cascada Savica este un must – visit dacă ajungi la lacul Bohinj. Situată în parcul național Triglav, este un simbol al Sloveniei care a inspirat mulți poeți. După un traseu de o oră am ajuns la intrarea spre cascada Savica. La fel ca la Vintgar, am plătit o taxă între 2,5 și 3 euro.  De la intrare am urcat pe scări.

cascada savica

Cu telecabina la Vogel

Urcarea pe Vogel a fost minunată. Am luat telecabina care urcă și coboară o dată pe oră. Prețul a fost 15 euro dus – întors.  Priveliștea asupra lacului Bohinj este impresionantă. De asemenea, aici se află și piste de ski.

la inaltime pe vogel

cu telecabina pe vogel

Unde mâncăm

Deviza noastră este niciun articol fără mâncare. Astfel, la lacul Bohinj trebuie neapărat să mănânci la Gostisce Erlah. Restaurantul este situat într-o poiană minunată. Îți recomand să încerci supă de văcuță sau de ciuperci. Supa de ciurperci a fost delicioasă, una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat. De asemenea, încearcă dumplings și orice prăjitură din meniu.

erlah langa lacul bohinj

dumplings la erlah

Dumplings

Tu ai fost la lacul Bohinj? Ce alte lucruri ai făcut?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.