Malta: Marsaxlokk și Marsaskala

Malta este o insulă minunată și un loc ideal de vacanță. Este imposibil să pot scrie totul despre acest loc într-un singur articol. Astfel, azi încep cu două orășele pescărești specifice malteze din partea de sud-est a insulei și o plajă mai neobișnuită. 

Cum am ajuns în Marsaxlokk?

Noi am stat în Bugibba, în partea de nord a insulei. Astfel, a trebuit să luăm două autobuze pentru a ajunge aici. Drumul a durat destul de mult întrucât luna august este perioada de vârf și traficul este extrem de aglomerat. Poți să închiriezi o mașină dacă nu vrei să mergi cu autobuzul. Dar să nu uiți că maltezii conduc pe partea stângă.

Ce facem în Marsaxlokk?

Este un sat micuț, pescăresc, cu foarte multe bărci specifice care merită vizitat. Am băut o bere în port și ne-am bucurat de priveliște. Ne-am plimbat puțin și printr-un târg unde erau foarte multe fețe de masă, servețele făcute manual. Este o tradiție malteză.

 

 

 

Apoi, am plecat la peștera Ghar Dalam. A fost un loc fascinant unde am aflat că Malta a fost legată de continent la un momentdat. Mai mult, aici au fost găsite primele dovezi ale unor așezări omenești din Malta.

Saint Peter’s Pool

După ce ne-am răcorit puțin în muzeu și peșteră, am pornit spre Saint Peter’s Pool. Am mers pe jos, dar se poate ajunge și cu taxiul. Este un drum de țară, astfel că autobuzele nu merg acolo. Este un loc minunat ce merită vizitat.


 

 

Ne-am petrecut ceva timp aici întrucât era un loc perfect de relaxare și de sărituri în apă. Apoi, am pornit spre Marsaskala, doar că nu pe drumul obișnuit, ci pe coastă. A fost minunat, fără îndoială, doar că nu știm dacă să îți recomandăm același traseu.

Vei observa pe hartă că între B și A din dreptul Il-Hofra z-Zghira există o pauză în traseu. Acolo noi am dat niște buruieni la o parte pentru a trece. Văzusem pe Google Maps că mai avem puțin și ajungem la altă cărare, ne dureau picioarele și voiam să ajungem cât mai repede undeva să mâncăm.

Mergeam pe o cărare și credem că eram pe proprietatea cuiva. Nu era marcată zonă astfel încât să ne dăm seamă și ar fi durat destul de mult timp să ne întoarcem sau să ocolim. Am început să auzim câinii care lătrau, din ce în ce mai aproape până ne-au găsit. Erau doi ogari imenși. Nu știu cum au fost calmați, dar după ce au mai lătrat puțin la noi, au plecat și noi ne-am continuat drumul privind frumosul peisaj.

 

 


 

 

 

 

 

Marsaskala

Am ajuns într-un final în Marsaskala seara, într-o zonă periferică a orașului și eram foarte înfometați. Am găsit un local pe plajă, Zion Reggae Bar, unde am mâncat niște fructe de mare extraordinare.

 

După toate aceste peripeții, am luat autobuzul spre Bugibba bucuroși fiind că nu ne-au mâncat ogarii.

Acest articol face parte dintr-o serie despre Malta. Până acum am mai scris unul despre capitala Maltei, Valletta, și despre plajele din Gozo.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.