Osteria Del Re Fosco meniu

Mâncarea în Padova înseamnă altceva în afară de pizza și paste

Padova a fost o adevărată supriză pentru noi, plină de istorie și de locuri interesante. Dar, orice călătorie are partea culinară care pe noi ne încântă foarte mult. Astfel, încercăm mereu să găsim localul potrivit pentru a mânca întrebându-ne gazda sau căutând pe TripAdvisor sau Foursquare cum este mâncarea în Padova.

Restaurante

În Italia, osteriile sunt localuri unde se servește vin, cu un meniu simplu, cu puține feluri de mâncare, însă preparete delicios.

Osteria – acest loc nu face parte din rutele turistice, dar merită să o cauți și să te bucuri de atmosfera destinsă care te face să te simți ca acasă.

Am servit:

  • Pulpă de porc în sos cu cartofi la cuptor
  • Carne de cal cu legume la grătar
  • Paste cu neagră
  • Paste cu asparagus
  • Desert: tiramisu (a fost absolut minunat) și prăjitură cu mere

bottles of wine at Anfora

 

mancarea in padova tiramisu

Osteria Del Re Fosco – când am intrat aici se auzea jazz cântat la pian de unul dintre proprietari.

Am servit:

  • Coaste de porc cu mămăligă
  • Frigărui cu cartofi
  • Pește afumat cu legume

Osteria Del Re Fosco jazz

Osteria Del Re Fosco meniu

Cafenele

Când vrem să ieșim din rutină, mergem să luăm micul dejun într-o cafenea. În general încercăm un cappuccino și un croissant. Italienii bea cappuccino doar în prima parte a zile, niciodată după ora 11:00.

Caffe Diemme: această cafenea este plasată vis-a-vis de Prato della Valle. Îți recomandăm să îți cumperi ceea ce ți se pare mai tentant și să le savurezi pe malul râului Bacchiglione.

Caffe Pedrocchi: această cafenea ne-a fost recomandată de gazda noastră. Este cea mai veche din Padova și au o specialitate a cărei rețetă este secretă. Este o cafea cu mentă care se poate servi atât rece cât și caldă.

Pedrocchi prajituri

Pedrocchi cafea cu menta

Gelaterii și patiserii

În Padova nu am uitat de marea noastră pasiune: gelato. Din fericire, aici se găsesc atât La Romana cât și Venchi, preferatele noastre.

Pe langă gelato, poți manca și un iaurt înghețat la Ama Bianco Latte.

Lilium Pasticceria al Santounde am mâncat cel mai bun cannoli. Aveau multe dulciuri, dar și înghețată care arătau foarte bine. Am gustat și boabe de cacao.

Lilium prajituri

Lilium cannoli

Bonus

În Italisunt foarte iubite sandwich-urile sau cum sunt denumite de ei panini. Am încercat și noi un loc unde se făceau doar panini, Dalla Zita. Vei vedea că au o gamă largă de combinații, dar și o coadă destul de mare pentru că sandwich-urile sunt delicioase.

Dalla Zita meniu

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.