marrakech

Ce poți vizita în Marrakech?

Lectură de 3 minute

Ni s-a făcut dor de vreme bună și de Maroc așa că ne-am gândit să iți povestim ce poți vedea în Marrakech.

Îți recomand să mergi în Marrakech în orice lună a anului. Însă dacă nu te împaci prea bine cu cădura este bine de evitat iulie și august. În lunile de iarnă și toamnă sunt în jur de 25 de grade în Marrakech. Asta înseamnă vreme perfectă pentru o plimbare 🙂 .

De ce să vizităm Marrakech?

Dacă vrei să experimentezi ceva diferit față de Europa și vrei să ai ce să vizitezi dar și unde să mănânci bine îți recomand Maroc. Un alt motiv important pentru mine este vremea bună. Cine nu vrea să scape câteva zile de vremea friguroase din iarnă?!

Marrakech este unul dintre cele mai importante orașe din Maroc și din nordul Africii cu aproximativ 1 milion de locuitori.. Este renumit pentru grădinile, monumentele arhitecturale și centrul vechi al orașului, numită Medina. Oceanul este doar la 150 km iar deșertul Sahara la 400 km.

Cum ajungem?

Din păcate nu sunt zboruri directe însă găsești conexiuni foarte bune. Poți zbura cu Ryanair sau WizzAir cu escală în Milano, Bologna, Koln sau Roma.

Noi am ales varianta Craiova – Bergamo – Marrakech. Timpul de escală este în jur de 2 ore. Am avut destulă vreme să bem un cappucino și să mâncăm un gelato!

Dacă ți-am făcut poftă de un gelato te invit să citești articolul nostru despre cele mai bune gelaterii din Italia.

Cât stăm?

Eu iți recomand să stai cel puțin o săptămână pentru o vacanță relaxată.

Îți trebuie 2-3 zile daca vrei să vizitezi și deșertul.  Ai nevoie de zile în plus dacă vrei să mergi în Essaouira pentru a face o baie în ocean sau să vizitezi obicetive turistice. Dacă vrei să bucuri de restaurantele și rooftopurile din Marrakech, mai pune câteva zile! Aici îți recomand câteva rooftopuri pe care nu trebuie să le ratezi.

Unde stăm?

Poți rezerva cazarea câteva nopți la un riad chic unde te vei răsfăța. Apoi rezervă câteva nopți la un hotel sau la un riad nu foarte pretențios. În Medina găsești în general riaduri iar în partea nouă a orașului hoteluri.

Riadul este o casă tradițională marocană unde traiau familile bogate. În general au o grădină interioară cu piscină iar pe acoperiș loc de relaxare și de servit micul dejun.

Surpriză: Accesează link-ul acesta atunci când faci o rezervare pe booking.com și vei avea 10% reducere din partea noastră 🙂 .

Obiective turistice

Palatul Bahia: Este un palat construit în secolul 19, fiind cel mai mare palat construit până atunci. Intrarea este doar 10 DH.

Palatul Bahia

Palatul Bahia

Palatul Bahia

Palatul Bahia

Ben Youssef Medersa: Unul dintre cele mai vizitate obicetive turistice din Marrakech. Centru de învățare coranic este cel mai mare din Africa de Nord. Îți recomand să îl vizitezi dimineața devreme pentru a evita aglomerația. Intrarea este DH 40.

Ben Youssef Medersa

Ben Youssef Medersa

Ben Youssef Medersa

Ben Youssef Medersa

Ben Youssef Medersa

Grădinile Majorelle: inspirația lui Yves Saint Laurent din Marrakech. Avem un articol separat despre acest subiect.

Jemaa El Fna: este piața principală a Marrakeșului. Aici poți să asculți muzicienii barberi în timp ce îți faci un tatuaj cu henna sau să vezi un spectacol cu acrobații, cu foc sau să pui mâna pe un șarpe. A fost declarată patrimoniu UNESCO în 2001.

Citește și unde poți mânca în Marrakech, articol ce include informații despre street-food în Jemaa el Fna.

Jemaa El Fna

Jemaa El Fna

Moscheea Koutoubia: cea mai înaltă clădire din Marrakech. Este cunoscută pentru arhitectura sa, fiecare fațada având un stil architectural diferit.

Moscheea Koutoubia

Le Jardin Secret: grădina secretă din Medina. Este locul unde te poți relaxa și bea un ceai într-o zi căduroasă. Intrarea este 50 DH.

Le Jardin Secret

Le Jardin Secret

Le Jardin Secret

Le Jardin Secret

Le Jardin Secret

Muzeul Marrakech: clădirea în sine reprezintă un muzeu. Fiecare camera are pereții decorați într-un mod deosebit. Muzeul este găzduit în Palatul Dar Menebhi. Casa este un exemplu de arhitectură clasică andaluză, cu fântâni în curtea centrală, zone tradiționale de ședere, un hammam, plăcuțe și sculpturi complicate.

Muzeul Marrakech

Muzeul Marrakech

Muzeul Marrakech

Muzeul Marrakech

Muzeul Marrakech

Muzeul Marrakech

Palatul El Badi: Palatul a fost contruit în secolul 16 pentru a celebra victoria într-o bătălie cu Portugalia. Acum o ruină, palatul a avut 300 de camere, grădini de portocali și înconjurat de ziduri înalte. Intrarea este DH 20.

Palatul El Badi

Palatul El Badi

Palatul El Badi

Palatul El Badi

Sfaturi

Descarcă aplicația maps.me pentru a te descurca mai ușor printre străduțele din Medina.

Cel mai bun schimb valutar pe care l-am găsit a fost la Hotel Ali aflat chiar lângă Jemaa El Fna. Poți schimba și la poștă.

Încearcă tot timpul să negociez în târg, cere prețul la jumătate.

Poartă haine cât de cât decente. Ești turist și persoanele mai bătrâne te vor analiza, mai ales dacă ești îmbrăcat neadecvat. În orice țară este frumos să respecți cât de cât obiceiurile zonei pentru a te integra mai bine.

Poate vei fi puțin speriat prima dată de agitația din Medina. Însă ușor vei începe să te îndrăgostești de Marrakech.

Tu ai fost? Ce părere ți-a lăsat Marrakech? Ai vrea să mai citești despre aventurile din Maroc? Aștept sugestiile tale!

  • Stelian

    Eu am fost anul acesta in Marrakech 10 zile(Casablanca, Ouarzazate și împrejurimi) !! Am o singură întrebare ! Cum primesc 10% din partea dv. ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.