murano venetia veneto barci

Murano: insula din laguna venețiană liniștită și cu sticlă minunată

Murano, alături de Burano, este o idee minunată de excursie de o zi din Veneția. Mai ales dacă te-ai săturat de mulțimea din Veneția, în Murano vei găsi liniște și multă culoare. Sticla face insula din laguna venețiană celebră în întreaga lume.

Istorie

Murano este locuită încă din secolul șase, fiind mai întâi un loc unde se pescuia și se producea sare. Din secolul XIII este guvernată de către Veneția. Un aspect interesant este cum a ajuns ca sticla să fie produsă aici. Inițial, sticla era făcută în Veneția, însă producția se solda de multe ori cu incendii. Astfel, conducătorii Veneției i-au gonit pe cei ce suflau sticla în Murano.

Cum ajungem

După cum ți-am povestit în articolul despre Burano, cel mai ușor și ieftin mod de a ajunge în Murano este cu vaporetto. Recomandăm să îți iei abonamentul pentru 24 ore.

Ce facem în Murano

Noi ne-am plimbat și ne-am bucurat de peisaj. Este un loc liniștit, cu multe canale și poduri. Bineînțeles, poți să faci poze minunate fără prea mulți turiști.

murano venetia italia

murano strada barci

murano venetia italia biserica

murano venetia barca canal

murano venetia canal barca

De asemenea, sunt foarte multe locuri unde poți să vezi cum se suflă sticla. Ai grijă să nu cazi în tourist trap și să te duci la cei care fac reclamă în stația de vaporetto deoarece costă. Dacă te pierzi pe străzile insulei, sigur vei găsi un loc unde poți să privești pe gratis.

sticla murano venetia baloane

murano sticla baloane

 

Unde mâncăm

Veșnica noastră problemă, să găsim un loc perfect unde să ne bucurăm de specialitățile orașului. Pentru prânz, îți recomandăm să încerci una dintre multele feluri de pizza de la Osteria al Duomo. Au o terasă foarte mare în spate unde poți să te bucuri de o după – masă însorită. Coperto a fost doi euro de persoană.

Îți recomandăm să încerci pizza cu blat negru și cu prosciuto crudo.

murano pizza osteria al duomo

Pe aceeași stradă cu Osteria al Duomo, Fondamenta Antonio Maschino, am găsit o patiserie de cartier unde am mâncat poate cel mai bun croissant. De asemeanea, dacă vrei să guști gelato artizanală delicioasă, mergi la Bar Da Ice și încearcă gelato de nougat sau de fistic.

Ție unde ți-a plăcut mai mult? În Murano sau în Burano?

 • Dorina

  Nu am fost in Burano, asa ca nu pot face comparatie, dar Murano mi-a placut mult.

 • Iulia

  Am ajuns de doua ori in Venetia, dar nu am reusit sa ma plimb si pe alte insule: Lido, Murano, Burano. Cand ajung a treia oara, planific sigur o excursie. Dintre cele doua, Burano & Murano care va placut mai mult?Iulia http://egodiary.com

  • Ioana

   Mi-a plăcut mult mai mult Burano. Culorile caselor sunt foarte impresionante.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.