san marco muzeele din Veneția

Muzeele din Veneția

Veneția este un oraș emblemă al Italiei. Aproape oricine a auzit de canalele sale, de faptul că este un oraș pe apă, fără mașini. Dar nu doar aceste aspecte definesc Veneția, ci și istoria sa plină de bătălii pentru putere care au inspirat multe filme. Întâmplările care au croit orașul putem astăzi să le admirăm în muzeele din Veneția.

Basilica San Marco

Este una dintre cele mai mari bazilici din Italia, având o arhitectură total diferită față de ce am văzut până acum. Intrarea este gratis, însă îți recomand să îți faci rezervare deoarece cozile sunt imense. De asemenea, noi am vizitat cupola de aur pentru doi euro.

intrare in basilica san marco

muzeele din venetia: in basilica san marco

detaliu din basilica san marco in muzeele din venetia

Ceea ce nu trebuie să ratezi este muzeul bazilicii. Prețul întreg este de 5 euro, iar cel redus de 2,5 euro. Aici am văzut statuile caiilor luate în 1200 din Constantinopol. Inițial, acestea fuseseră expuse afară, dar au fost înlocuite de copii. De asemenea, dacă alegi să vizitezi muzeul, vei avea parte de o priveliște minunată asupra Pieței San Marco.

captura din muzeul basilicii san marco

muzeele din venetia priveliste din basilica san marco

Priveliște din Basilica San Marco

Campanila San Marco

Campanila este turnul clopotniței Bazilicii San Marco. Se poate urca până în vârful său cu liftul. Prețul întreg este 8 euro, iar redus 4 euro. Noi am făcut o greșeală foarte mare și am urcat când bătea vântul. Nu recomand să faci la fel. Nu am putut să stăm sus mai mult de zece minute.

campanila san marco

piata san marco de la inaltime

venetia din campanila san marco

Palatul Dogilor

Dintre muzeele din Veneția, aici nu poți să îți cumperi bilet doar pentru acest muzeu, ci pentru încă două. Îți recomand să îți faci rezervare pe internet deoarece cozile sunt extrem de mari. Noi am avut noroc și am stat vreo jumătate de oră într-o după-masă. Însă dimineața coada era de cel puțin două ore. Biletul costă 20 euro la preț întreg și 13,5 euro redus.

priveliste asupra curtii interioare a palatului dogilor

Curtea interioară a Palatului Dogilor

Ai grijă în Sala del Major Consiglio unde vei putea vedea toți dogii pictați pe perete cu excepția unuia. Așează-te în spatele sălii pentru a te bucura de frumusețea decorațiunilor. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult Sala dello Scrutinio. Picturile de război sunt realiste; observă cu atenție fețele protagoniștilor. Alt loc foarte interesant este Ponte de Suspini, adică podul suspinelor. Pe aici treceau condamnații la moarte înainte de executarea pedepsei. Astfel că era ultima privire spre lumea de afară pe care o puteau arunca. Mai mult, se zici că dacă îți săruți perechea sub podul suspinelor, veți rămâne mereu împreună.

in palatul dogilor

Museo Correr

Acest muzeu a început ca o colecție de artă a lui Teodor Correr. Actualmente, colecția este îmbogățită permanent prin donații. Ce mi-a plăcut foarte mult aici au fost camerele imperiale. Aici își petrecea Prințesa Sissi sejurururile venețiene. Din acest muzeu vei ajunge în sala mare a bibliotecii Marciana.

Tu pe care dintre muzeele din Veneția le-ai vizitat? Așteptăm părerile și impresiile tale.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.