Muzeele din Verona: arena, palate și biserici

Vrei să faci o excursie de o zi din Veneția sau din Padova? Verona este locația ideală pentru un day trip, având locuri minunate pe care poți să le vizitezi. Începi ziua cu o plimbare de la gară și îți croiești drum pe străduțele strâmte explorând muzeele din Verona. Orașul îți pune la dispoziție arena din secolul I, muzee de artă și teatrul roman.

strazi din Verona

strazi din Verona

strazi din Verona

strazi din Verona

Verona Card

Noi ne-am cumpărat Verona Card ce este disponibil pentru 24 sau 48 de ore. Stând doar o zi, am achiziționat pentru 24 de ore și a costat 18 euro. Cel de 48 de ore costă 22 euro. Poți să îl cumperi de la orice muzeu inclus în circuit. Se activează la prima utilizare și pe lângă intrare gratuită la muzee, ai și transportul în comun inclus. Când te urci în orice autobuz, validezi pur și simplu cardul ca pe oricare alt bilet. În cazul în care ai neclarități, poți să întrebi șoferul.

Dacă vrei să mergi doar la casa Julietei, nu are sens să investești bani în acest card. Totuși, dacă vrei să vezi mai mult din muzeele din Verona și să înțelegi istoria orașului, atunci Verona Card este perfect.

Basilica di Santa Anastasia

Această biserică este una dintre cele mai frumoase și mai diferite dintre toate cele pe care le-am văzut până acum. Am vizitat mai multe biserici în Verona, însă considerăm că aceasta este singura specială și pe care nu trebuie să o ratezi. Dacă vrei să le vizitezi și pe celelalte, să fii atent care sunt incluse în Verona Card. Unele sunt gratis.

Museo di Castelvecchio

Primul loc vizitat de noi a fost muzeul vechiului castel. Castelul a fost folosit pentru apărarea orașului din anul 1200 până în 1924. Acum găzduiește o expoziție de icoane și în unele camere se mai observă picturile murale originale. Dacă vrei să vezi icoane, acesta este locul perfect pentru tine. Nouă ni s-a părut a fi tourist trap.

Museo di Castelvecchio

Podul spre Castelvecchio

Castelvecchio

vedere de pe podul de la Castelvecchio

Arena di Verona

Arena construită în secolul I A.D a fost folosită pentru lupte și teatru. Nu este la fel de impresionantă ca Colloseumul din Roma, dar merită să mergi pentru a face o comparație între cele două.

Arena di Verona exterior

Arena di Verona

Arena di Verona

Arena di Verona

Arena di Verona

Casa Julietei

Julieta nu a existat, nici Romeo sau familile din care făceau parte. Însă povestea lui Shakespeare aduce mulți bani primăriei din Verona care are grijă de casa Julietei. Poți să urci să îți faci poză la balconul ei. Ce ne-a plăcut nouă a fost că am putut să vedem cum arată o casă din Verona pe vremuri. Dacă vei vedea oameni care ating sânul Julietei în fața casei, să știi că este o legenda care spune că vei avea noroc în dragoste.

Statuia originală a Julietei se află în interiorul casei

gradina din casa Julietei

Turnul Lamberti

Pentru a avea parte de o imagine de ansamblu asupra Veronei, am urcat cele 300 de scări până în turnul Lamberti. Dacă nu vrei să faci sport, poți să iei liftul cu doi euro. Dar ai grijă că nu te va duce până în vârf.

Palazzo della Ragione

În acest palat se află muzeul de artă modernă, fiind construit pe un forum roman. Dacă îți place arta modernă, este locul perfect pentru tine. De asemenea, vei găsi aici capela notarilor ce a fost decorată între 1600 și 1700.

Teatrul și muzeul roman

Vei avea ceva de urcat până ajungi la muzeu, dar priveliștea asupra Veronei merită. Teatrul roman este păstrat în proporții destul de mari, iar aici au loc deseori concerte. Muzeul este de curând renovat și am găsit acolo informații despre istoria orașului și a sitului arheologic. Aici era practicat cultul lui Isis și a lui Serapis. Bineînțeles că peste acest templu a fost construită o biserică, astfel că se mai văd picturile murale originale.

De asemenea, noi am găsit aici și o expoziție temporară Egitpul în Verona.

Teatrul și muzeul roman

vedere asupra Veronei

Tu pe care dintre muzeele din Verona le-ai văzut? Ai alte recomandări față de noi?