Belgrad

Obiectivele turistice din Belgrad

Lectură de 3 minute

Belgrad, capitala Serbiei, este un oraș al contrastelor. Nu aș putea să zic că este un oraș foarte ofertant din punct de vedere al obiectivelor turistice. Însă am ales pentru tine câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi. 

Informații generale

Belgrad este situat la intersecția Dunării cu râul Sava. Acest lucru îți poate oferi o priveliște minunată asupra orașului! Primele dovezi despre existența capitalei Serbiei au apărut încă din 269 î.Hr. Din păcate, de-a lungul timpului Belgrad a fost distrus de multe ori. Astăzi nu vei avea parte de clădiri vechi și foarte frumoase. Totuși, vibe-ul orașului este unul special. Gazda noastră ne-a spus că Belgrad este pentru relaxare!

Dacă mergi cu mașina ai grijă că va fi necesar să plătești parcare. Există mai multe zone în funcție de apropierea de centru. Pentru a face acest lucru trebuie să dai un sms la un număr de telefon pe care îl găsești aici. Aceste numere sunt diferite în funcție de zona în care te afli. Există și parcări subterane unde îți poți lăsa mașina în siguranță.

Cât timp stăm în Belgrad

Belgrad nu este un oraș foarte mare. Mâncarea este delicioasă, dar obiectivele turistice sunt destul de puține. Poți merge în Belgrad pentru distracție. Viața de noapte aici este foarte animată. Astfel, eu îți sugerez ca să îți petreci două-trei zile în acest citybreak.

Banii

Moneda în Serbia este dinarul. 100 de dinari înseamnă aproximativ 85 euro cenți. Poți schimba euro la Exchange sau poți scoate de pe card. În cele mai multe locuri am plătit cu cardul. Ai grijă căci la muzee nu am putut să plătim cu cardul.

Parcul Kalemegdan

Parcul cuprinde cetatea din Belgrad. Cetatea a fost prima oară construită în 279. De-a lungul anilor a fost reconstruită din cauza războaielor care o afectau. Situată la confluența Dunării cu râul Sava, cetatea are o priveliște foarte bună asupra orașului.

Neapărat să vizitezi parcul și noaptea! Am primit acest sfat de la gazda noastră care ne-a asigurat că este o zonă sigură.

Parcul Kalemegdan Belgrad

Parcul Kalemegdan Belgrad

Parcul Kalemegdan Belgrad

Parcul Kalemegdan Belgrad

Priveliște asupra râului Sava

Parcul Kalemegdan Belgrad

Mai mult, aici vei găsi cele mai autentice suveniruri! Lasă magneții sau cănile cu Belgrad! Mergi la doamna drăguță care ne-a vândut cea mai mare bacnotă din lume de 500 miliarde dinari!

suvenir Belgrad

Monumentul Victor

În interiorul parcului Kalemegdan se află monumentul Victor. A fost construit în 1928 pentru a celebra victoria Serbiei împotriva otomanilor și a Imperiului Austro-Ungar. Serbia a fost cea mai mare parte a existenței sale sub stăpânirea Imperiului Otoman.

Statuia reprezintă un bărbat ce ține într-o mână un vultur, iar în cealaltă mână o sabie. Este un simbol important al orașului Belgrad.

Monumentul Victor Belgrad

Parlamentul

În centrului orașului se află clădirea parlamentului sârb. De-a lungul timpului, aceasta a adăpostit parlamentul Iugoslaviei și parlamentul Serbiai și al Muntenegrului. Construcția sa a început în 1936 și s-a terminat în 2006.

Parlamentul Belgrad

Muzeul de istorie al Serbiei

La câțiva pași de parlament se află muzeul de istorie al Serbiei. Am mers aici cu speranțe foarte mari să înțelegem mai multe despre istoria zbuciumată a Serbiei. Însă, muzeul nu are expoziție permanentă. Am văzut două expoziții temporare.

Biletul întreg costă 200 dinari, iar cel redus 100 dinari.

Catedrala Sfântul Sava

Aceasta este cea mai mare catedrală ortodoxă din lume. Construcția sa a început în 1935. A fost oprită de mai multe ori. De aceea, nici astăzi interiorul nu este gata. Este impresionantă prin dimensiunile sale. Îți sugerez să o vizitezi și seara deoarece este frumos luminată.

Catedrala Sfântul Sava Belgrad

Muzeul Tesla

Nu trebuie să ratezi muzeul Tesla! Este cel mai mic, dar și cel mai interesant muzeu la care am fost. Vei vedea o parte din experimentele lui Tesla. Mai mult, vei putea participa la ele! Tururile sunt toate cu ghid. Îți recomand să ajungi devreme deoarece se aglomerează rapid.

Biletul întreg costă 500 dinari, iar cel redus, pentru studenți, 300 dinari.

Muzeul Tesla Belgrad

Clădirile bombardate de NATO

În 1999 NATO a bombardat fără acordul ONU mai multe clădiri din Belgrad. Acesta s-a soldat cu multiple victime. Mai mult, faptul că nu a existat acordul ONU face intervenția ilegală. Cea mai vizibilă astăzi este clădirea ministerului apărării. Clădirea este situată pe strada Kneza Milosa. Complexul este extrem de deteriorat.

Clădirile bombardate de NATO

Clădirile bombardate de NATO

Sper că ți-a plăcut acest articol. Tu ai fost la Belgrad? Ai avea alte sfaturi pentru noi? Așteptăm părerile tale despre alte articole pe care le-am mai putea scrie.

  • Jurnal de calatorii

    Mi-a placut in Belgrad. Mi se pare ca e un oras ocolit pe nedrept de turisti. Daca mai ajungeti pe acolo sa vizitati si memorialul lui Tito. Eu am stat doar o zi si as vrea sa mai ajung in zona. Felicitari si pentru articolul vostru referitor la mancarea din Belgrad.

    • Ioana

      Vom merge cu siguranta! Multumim. A fost un articol delicios de scris :))

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.