obiectivele turistice din varsovia

Obiectivele turistice din Varșovia

Varșovia a fost un oraș care ne-a surprins plăcut, mai ales ținând cont de istoria lui. Orașul a fost distrus în proporție de 70% în timpul celui de-al doilea război mondial. De aceea haide să afli obiectivele turistice din Varșovia pe care trebuie să le vizitezi.

Varșovia Card

Așa cum ți-am povestit, acest card poate fi folosit pentru a vizita mai multe obiective turistice din Varșovia. Totuși, ai grijă pentru că sunt foarte multe zile în care intrarea la muzee este gratis. Voi scrie un alt articol cu un itinerariu care să includă cât mai multe obiective turistice gratis.

Castelul Regal

În centrul orașului vei întâlni un obiectiv turistic care te va impresiona, Castelul Regal. Este unul dintre cele mai importante castele din Polonia. Vei petrece aici aproximativ trei ore. Biletul de intrare NU este inclus în Warsaw Card. Biletul costă între 20 și 30 zloți. Zilele cu intrare gratuită sunt duminică și miercuri.

Castelul este reconstruit după război. Acesta a fost distrus complet în 1944. Apoi a fost jefuit de naziști. Reconstrucția sa a fost făcut din donații publice și cu ajutorul voluntarilor. Este o poveste impresionantă pe care nu ai cum să o înțelegi dacă nu vezi pozele de la sfârșitul războiului. Acesta este motivul pentru care tot centrul vechi al Varșoviei a fost inclus în patrimoniul UNESCO. De-a lungul timpului, castelul a fost reședința conducătorului Poloniei.

Castelul este împărțit în trei părți. Prima oară îți vei petrece timpul într-o zonă interactivă unde vei afla despre distrugerea și reconstrucția castelului. Apoi, vei vizita castelul unde există camere care se aseamănă cu Palazzo Pitti. La final, vei vedea o expoziție de pictură. Vei vedea două lucrări ale lui Rembrandt.

palatul regal intr-o zi minunata cu soare

Muzeul Chopin

Chopin este probabil cel mai important compozitor al Poloniei. De aceea există un muzeu special dedicat lui. Biletul este inclus în Warsaw Card. Biletul costă între 13 și 22 zloți. Duminica este ziua cu intrare gratis. Aici vei petrece aproximativ o oră.

Muzeul Chopin este interactiv. La intrare vei primi un card pe care îl poți folosi pentru a activa diferite activități. Mi-a plăcut foarte mult că erau spații special amenajate de ascultat muzică.

cladirea care adaposteste muzeul chopin din varsovia

Muzeul Varșoviei

Muzeul acesta este unul dintre obiectivele turistice din Varșovia obligatorii. Biletul este inclus în Warsaw Card. Biletul costă între 10 și 15 zloți, iar ziua cu intrare gratuită este marți. Aici vei trece maxim o oră.

Muzeul Varșoviei are mai multe locații în diferite case din centrul vechi. Îți recomand să vizitezi locația principală și cea dedicată celui de-al doilea război mondial pentru a înțelege istoria orașului.

Cel mai mult mi-au plăcut picturile cu Varșovia de altă dată. Macheta orașului în secolul XVIII te face să îți dai seama cât de puține lucruri s-au schimbat.

muzeul varsoviei

Barbican – Zidul de Apărare al Centrului Varșoviei

Centrul de știință Copernicus și Planetariumul

Copernicus este un centru modern de știință aplicată. Biletul costă între 27 și 50 zloți. Nu există zi cu intrare gratis. Acest loc este inclus în Warsaw Card. Pentru acest loc rezervă câteva ore bune – trei sau patru.

Este un loc ideal pentru copii. Se vor distra încercând diferitele experimente reproduse la scară mare. Îți recomand să ajungi dimineața devreme. De asemenea, consider că este un loc plictisitor pentru adulți. Eu am fost entuziasmată inițial de experiență, însă nu ai loc de copii să testezi.

Există o zonă care mi-a plăcut, RE:generation, unde au voie doar persoanele care au mai mult de 14 ani. În această zonă vei găsi tot felul de jocuri prin care se abordează mai multe teme – politică, sex, viață personală, personalitate.

De la Planetarium aveam foarte multe așteptări. Din păcăte și acest loc este doar pentru copii. Prezentarea a avut două părți. Prima a fost despre stele, dar a fost narată exclusiv în poloneză. A doua parte a fost un film de desene animate.

POLIN

POLIN este muzeul de istorie a evreilor polonezi. Acesta este un muzeu interactiv, însă este extrem de mare. De aceea înarmează-te cu răbdare și cu cel puțin trei ore. Intrarea liberă este joia. Prețul este între 15 și 25 zloți.

Dintre obiectivele turistice din Varșovia, muzeul POLIN este unul dintre cele mai moderne. Parcurge istoria evreilor polonezi în câteva expoziții foarte interesante.

Palatul de cultură și știință

Dintre obiectivele turistice din Varșovia, palatul construit de Stalin este supraevaluat. Adăpostește mai multe muzee pe care nu le-am vizitat. Totuși, am urcat cu liftul până la ultimul etaj pentru a vedea priveliștea. Nu merită efortul pentru a ajunge aici. Orașul este nou cu totul și nu impresionează prin nimic. Centrul vechi este foarte departe și nu vezi nimic din el. Astfel, nu recomand acest obiectiv turistic.

obiectivele turistice din varsovia

Palatul și grădinile Wilanow

Palatul Wilanow este considerat palatul Versailles din Polonia. Se poate ajunge doar cu autobuzul. Drumul durează aproximativ 30 de minute. Există mai multe autobuze, inclusiv unul care pleacă din centrul vechi. Aici vei petrece aproximativ trei ore; chiar mai mult dacă este vară pentru că sigur te vei plimba prin grădini. Biletul se cumpără de la intrarea în curtea palatului. Biletul costă între 15 și 40 de zloți. Dacă ai Warsaw Card sau mergi joia  intrarea este gratis.

Palatul este impresionant având colecții de artă din mai multe părți ale lumii – China, Grecia. De asemenea, camerele sunt minunat decorate. Vei observa stilul de viață pe care l-au dus conducătorii Poloniei. Aici se refugiau pentru a se relaxa și a vâna în parcul Wilanow. Grădinile mi s-au părut superbe iarna. Cred că vara cu toți copacii înfloriți locul devine o locație perfectă pentru a fugi de zgomotul orașului.

Astfel, palatul Wilanow este unul dintre obiectivele turistice din Varșovia obligatorii.

Concluzii despre obiectivele turistice din Varșovia

Obiectivele turistice din Varșovia te ajută să înțelegi atât trecutul glorios cât și cel plin de moloz al orașului. De aceea consider că este foarte important să afli mai multe despre istoria Varșoviei pentru a aprecia ceea ce vezi. Tu ai fost? Ce muzee sau alte obiective turistice ai vizitat? Aștept păreri tale despre articol. Dacă vrei să vezi mai multe poze din Varșovia, urmărește-mă pe instagram @ioanabelle.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.