viza cuba

Cum obții viză pentru Cuba

Înainte să plănuim vacanța în Cuba ne-am interesat ce trebuie să facem pentru a putea intra în țară. Astfel, am aflat că avem nevoie de viză pentru Cuba. Haide să afli cât de ușor am obținut-o și de ce acte ai nevoie!

Acte necesare viză pentru Cuba

Pentru a putea obține viză pentru Cuba ai nevoie de următoarele acte:

  1. Pașaport în original valabil minim 6 luni – sunt acceptate și pașapoartele temporare
  2. Copie după biletul de avion
  3. Copie după asigurarea medicală de călătorie
  4. Formularul completat și semnat de turist
  5. Dovada plătirii taxei consulare
Taxele consulare

Există două metode de a depune actele pentru a putea primi viza. Fie te prezinți personal la consulat, fie le trimiți prin poștă sau curier, suportând evident costurile. Dacă te prezinți personal, taxa este de 22 euro. Dacă trimiți actele, atunci vei plăti 47 de euro. Plata se face în contul ambasadei.

În momentul în care faci transferul, ai grijă să pui 2 – 3 euro în plus care reprezintă taxele bancare. Este foarte important ca în contul ambasadei să intre exact 22 sau 47 de euro.

De unde obțin viză pentru Cuba

Viza se poate obține de la orice ambasadă sau consulat al Cubei din lume. De asemenea, poți să primești această viză și prin intermediul agenției de turism sau a companiei aeriene pentru care ai optat.

Un motiv pentru care nu vei obține viza este intrarea în Cuba din SUA. Astfel, ai foarte mare grijă cum îți cumperi biletele de avion! Noi am zburat din Munchen la Varadero, al doilea cel mai mare aeroport din Cuba.

Experiența noastră

Noi am optat să aplicăm pentru viză la ambasada Cubei din București, trimițând prin curier actele necesare. Curierul a costat 15 – 20 de lei, iar actele au ajuns a doua zi la București. După procesarea lor, am primit pașaportul cu viza înapoi în maxim o săptămână. Totuși, în funcție de perioada în care trimiți acest proces poate dura mai mult sau mai puțin.

Dacă mergi acolo cu actele, ele vor fi procesate pe loc și vei primi în cel mai scurt timp viza. Poți chiar să trimiți pe altcineva în locul tău cu dosarul, însă tot taxa de 47 de euro o vei plăti.

Aștept ca de obicei părerile și experiențele tale despre obținerea vizei pentru Cuba!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.