Orto Botanico di Padova: cea mai veche grădina botanică universitară din lume

Padova este un oraș unde științele s-au dezvoltat foarte mult de-a lungul timpului. Aici s-a înființat a doua universitate din Italia în 1222. Acest lucru s-a întâmplat după ce câțiva studenți de la Universitatea din Bologna au plecat. Astfel, nu a fost nicio surpriză pentru noi că aici a fost deschisă prima grădină botanică universitară din lume, Orto Botanico, în 1545.

Cât costă intrarea la Orto Botanico?

Biletul întreg este 10 euro, iar redus 5 euro. Dacă alegei Padova Card, biletul costă 5 euro. Bineînțeles, pentru familii există diferite opțiuni astfel încât intrarea să fie mai ieftină.

Din punctul nostru de vedere, merită investiția deoarece este un loc pentru relaxare și petrecut timpul natură departe de poluare, cu multă liniște. Primăvară poți să te încălzești la soare și vara să te răcorești la umbra copacilor de 500 de ani.

Alcătuirea Orto Botanico

Grădina este format din două părți, una nouă deschisă în 2014 și cea veche din 1545.

 • Partea nouă este o seră cu patru compartimente complet sustenabilă din punct de vedere ecologic. Aici am aflat multe lucruri interesante despre plante. De asemenea, am trecut prin vegetațiile din climatul temperat până la cel din climatul uscat. A fost o experiență foarte interesantă, existând chiar un loc de studiu și relaxare în zona climatului temperat.

Strelitzia

Papaya

Cacao

 • Partea veche cuprinde mai multe locuri ce trebuie neapărat vizitate pe care noi le-am văzut în harta primită la intrare. Am văzut Palmierul lui Geothe, primul cedru himalaian din Europa, cel mai bătrân pom de magnolie , dar și un copac de ginko bilolba plantat în 1750.

În spate, în seră se află palmierul lui Geothe, plantat în anul 1585.

Ginko biloba

Cedru himalaian

Cum vizităm Orto Botanico?

În primul rând, vei primi la intrare o hartă care îți va arată cele mai importante locuri. Mai mult, poți să îți descarci o aplicație care te va ghida. Aplicația și îți va trimite notificări cu lucruri interesante în funcție de zona unde te afli, însa, din păcate, aplicația este în italiană.

Noi ne-am început vizita cu partea nouă a grădinii, ne-am petrecut ceva timp în sera cu climat temperat, în zona de relaxare. Apoi am fost la muzeul de lângă care transmite un mesaj foarte important de protecție a naturii. Recomandăm să privești filmulețele din cutiile inscripționate cu Fragil pentru a înțelege impactul pe care îl avem noi, oamenii, asupra naturii și cât de fragili suntem în fața ei.

Great experience at the Orto Botanica di Padova😍 #ortobotanicopadova #padova #italy

A post shared by Ioana Brînzan (@ioanabelle) on

Apoi, am mers în zona veche, cu multe plante, începând cu plante otrăvitoare și terminând cu cele medicinale. De asemenea, grădina are și o impresionantă colecție de copaci și de plante ce cresc pe stâncile munțiilor.

Pom plantat în anul 1680

Două lucruri ne-au impresionat în mod special. Primul este colecția de plante rare sau pe cale de dispariție conform Uniunii pentru Conservare a Naturii. Al doilea a fost colecția de plante carnivore ce se hrănesc cu insecte.

Plante carnivore

Lucruri amuzante pe care le-am aflat la Orto Botanico

Ți-am spus că Padova a fost un loc unde știința a fost foarte bine primită și s-a dezvoltat enorm. Ei bine, aceste aspecte nu sunt singurele care fac Padova un loc minunt. În vizita noastră la Orto Botanico am aflat câteva lucruri interesante și amuzante în același timp:

 • Cafeau a fost introdusă în Europa de un profesor de la universitatea din Padova
 • Orto Botanico a fost locul unde au fost prima oară plantate în Europa cartofii, susanul, floarea soarelui și liliacul
 • Aici se afla palmierul lui Goethe despre care se spune că l-a inspirat pe scriitor german să emită teoriile despre metamorfoza plantelor

Acest articol face parte dintr-o serie despre ultima noastră călătorie în Italia. Poți să citești despre costurile acestei aventuri și despre Burano.

 • Cat de frumos! Am fost si eu in Padova in Decembrie 2015, si mi-a placut foarte mult orasul. Nu am ajuns aici din pacate, am stat doar 3 ore in Padova si cum ii luasem si pe parinti cu noi si deja ii obosisem 4 zile de umblat prin Italia am decis sa nu mergem la gradina.Dar nordul Italiei este una din regiunile mele preferate de pana acum, cu siguranta mai ajung si trec si gradina pe lista de must see.Aici este si articolul care cu plimbarea din Padova. Calatorii frumoase in continuare!

  • Ioana

   Nu cred că are același farmec și iarna,dar dacă mai vizitezi Padova, chiar nu trebuie ratat. A fost o plimbare foarte relaxantă după zilele extrem de agitate din Veneţia.

 • Las si linkul, am lovit tasta enter mult prea repede in commentul de mai sus:)https://egodiary.com/2017/03/29/travel-with-your-parents-a-trip-to-northern-italy-part-ii/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.