plaja vadu baieti cu corturile

Plaja Vadu

Plaja Vadu face parte din rezervația naturală a Deltei Dunării, astfel că vei găsi în jur doar natură. Este un loc sălbatic, fără camping-uri special amenajate sau toalete. Dar aici găsești cea mai curată apă de pe litoralul românesc și liniște. Drumul până acolo este destul de anevoios, însă frumusețea plajei merită fiecare groapă.

Cum ajungi la plaja Vadu?

Singurul mod de a ajunge este cu mașina. Până la Năvodari, drumul este în regulă. Apoi, înspre Corbu devine foarte dificil, iar de la intrarea în rezervația naturală există câteva porțiuni off-road. O dată ce ai ajuns în dreptul plajei, ai foarte multe variante pentru a alege un loc de stat. Plaja Vadu are câțiva kilometri lungime, astfel că ai să găsești o bucată de plajă chiar și în cele mai aglomerate zile.

plaja vadu valuri

Conduita

Fiind într-o rezervație naturală, trebuie să achiziționezi un permis de acces. Costul acestuia este de 5 RON pe zi pentru o persoană și de 10 RON pentru mașină. Noi nu am mers într-o perioadă foarte aglomerată, așa că nu am văzut jandarmi care să patruleze.

plaja vadu la apus

De asemenea, camparea este interzisă. Cu toate acestea, noi am stat o noapte cu cortul. Nu am fost singurii care au făcut asta, văzând multă lume cu cortul sau rulota. Ideea este că nu am lăsat mizerie în urma noastră. Plaja Corbu fiind protejată, nu trebuie poluat mediul în niciun fel. Nu trebuie lăsat gunoi în urmă și nu trebuie să faci gălăgie.

Tips and tricks

La plaja Vadu nu există pomi care să țină umbră. Astfel, nu uita să îți iei umbrelă de plajă. De asemenea, dacă vei petrece noaptea acolo, nu uita să îți iei un insecticid pentru piele. Țânțarii mușcă inclusiv prin haine.

Acolo nu există apă potabilă sau orice ai avea nevoie, iar Vadu este destul de departe și are trei case de toate. Astfel, îți recomand să te organizezi foarte bine înainte să pleci.

Trezește-te dimineața devreme pentru a vedea răsăritul. Nici măcăr nu trebuie să ieși din cort.

rasarit la plaja vadu

soarele rasare din mare la plaja vadu

rasarit din marea neagra la plaja vadu

Ai fost la plaja Vadu? Aștept părerile tale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.