riviera bay malta

Plajele din Malta

Malta este o insulă cu plaje stâncoase în principal, dar și cu plaje întinse cu nisip fin. Plajele din Malta unde poți să te relaxezi pe nisip sunt în partea de sud a insulei. În partea de nord sunt plaje înguste și cu pietre. Dacă nu vrei să mergi până în cealaltă parte a insulei pentru o bălăceală, stai liniștit. Peste tot în Malta sunt scări pe unde poți să cobori în mare.

Cum ajungi la plajele din Malta?

Plajele pe care ți le voi sugera sunt una lângă alta. Astfel, cel mai ușor este să iei autobuzul spre Riviera Bay și de acolo să mergi pe jos spre Golden Bay. Noi am mers pe jos și până la Gnejna Bay, însă este un traseu relativ dificil, astfel că nu îl recomand oricui. Mai bine iei autobuzul din Riviera Bay, chiar dacă este un ocol destul de mare.

riviera bay malta

Recomand să îți faci abonament la autobuz pentru șapte zile cu 21 euro. Observ pe site că de anul aceasta au mai introdus un nou card, ExplorePlus Card. Aceasta include și o călătorie cu ferryboat-ul pentru a vedea Valletta de pe mare. De asemenea, poți să alegi un tur hop-on hop-off  sau o vizită spre Comino.

Riviera Bay

Dintre plajele din Malta, Riviera Bay este una unde mi-am petrecut foarte mult timp. Este îngustă, dar are o lungime destul de mare. Îți recomand să ajungi devreme pentru a găsi loc exact unde vrei. Poți să închiriez șezlong sau umbrelă, însă la un preț destul de mare. Noi ne-am închiriat doar umbrelă și cred a fost 4 euro. Am mâncat la restaurantul de pe plajă și îmi amintesc că prețul a fost acceptabil.

riviera bay cu valuri

Golden Bay

Drumul de la Riviera Bay la această plajă este minunat. Îți recomand să îl încerci. Golden Bay este o plajă lată, dar mai scumpă decât altele.

goldenbay

Gnejna Bay

Drumul este anevoios, dar merită să observi priveliștea oferită. Am petrecut pe această plajă o după – masă foarte frumoasă, mai ales că nu mai era foarte multă lume.

plajele din malta gnejna bay

plajele din malta

  • Mirela16

    Nu am ajuns in Malta pana acum, dar chiar ii doresc sa vad plajele astea descrise de tine atat de frumos :)

    • Ioana

      Este o idee foarte buna! Malta m-a surprins placut din toate punctele de vedere.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.