Revelion în Budapesta

După multe căutări, anul acesta am decis să petrecem revelionul în minunatul oraș Budapesta. Ne-am dat seama că este o variantă mai ieftină ca un revelion la munte în România. Mai mult, a fost o ocazie perfectă să mai vizităm un oraș în care ne doream să ajungem de mult. 

Drumul și cazarea

Biletele de avion București – Budapesta pot fi destul de scumpe în perioada sărbătorilor. Trenul face foarte mult timp prin România, astfel cea mai bună metodă, pentru noi, a fost mașina.

Ai grijă dacă mergi cu mașina în Budapesta la taxa de parcare. În perioada dintre Crăciun și anul nou nu se plătește parcare, la fel ca și in zilele cu alte sărbători legate sau duminica. În restul zilelor se platește o taxă în funcție de zona în care vei staționa. Plata se realizează la tonomate.

Pentru 4 persoane, am înhiriat un apartament prin airbnb. Apartamentul are o locație centrală, aproape de Parlament.

Sparty

În seara de 30 decembrie am ales să mergem la Sparty la băile Szechenyi. 

Sparty este o petrecere în piscină, în aer liber. Petrecerea s-a desfășurat în două piscine, una cu apă de 37 grade și alta cu apă de 34 grade. Muzica a fost electronică. Atmosfera a fost foarte plăcută, oamenii erau de diferite naționalități. Singurul lucru care te poate deranja, dacă ești friguros, este că trebuie să ieși din piscină pentru a putea cumpăra băutură.

De-a lungul serii au fost artificii, spectacole de lumini și de foc.

 

Dacă vrei să cumperi bilete să ai grijă să fie site-ul oficial. Noi ne-am luat bilete de pe alt site, dar care nu îți dădea deloc impresia că ar fi ceva în neregulă cu el și am avut ceva probleme. Ajungând acolo, ne-am dat seama că biletul nostru nu includea de fapt tot ceea ce scria pe site. Nici staff-ul nu a fost de prea mare ajutor întrucât nu aveam cu cine să ne înțelegem, pe ei neinteresându-i. Ne-au spus ca site-ul de pe care am cumpărat nu este cel oficial și discuția a fost încheiată. Și nu, nu am fost singurii în această situație.

Per total, am ajuns la concluzia că a fost o experiență plăcută pe care trebuia neapărat să o încercăm.

Seara de revelion

Ora 12,00 ne-a prins în fața Parlamentului unde am urmărit artificiile pe Dunăre. Municipalitatea nu organizează focuri de artificii, localnici ies cu artificiile proprii.

Poți opta pentru o croazieră pe Dunăre în noaptea de revelion. Vasele se strâng la Parlament și la Podul cu Lanțuri și claxonează.

 

https://www.instagram.com/p/BOs4Ri9hSke/?taken-by=ioanabelle

 

În Budapesta nu se închiriază barurile pentru petreceri private, ci acestea organizează evenimente cu sau fără intrare.

În fața bazilicii Sfântul Ștefan, unde este organizat un târg de Crăciun, am băut un vin fiert și am dansat, înainte de a începe petrecerea la Raktar Bar.

Recomandăm revelionul la Budapesta oricui dorește și un city break, dar in acelși timp vrea să se și distreze.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.