bazilica sfantul petru de la departare

Obiective turistice în Roma

Lectură de 4 minute

Roma este orașul etern despre care toată lumea știe câte ceva. Locurile emblematice de vizitat sunt cunoscute în întreaga lume și impresionează prin frumusețea și istoria lor. În acest articol îți voi oferi câteva sfaturi despre ce obiective turistice să vizitezi în Roma și de unde să îți cumperi biletele.

Bineînțeles, îți voi da câteva sfaturi pentru a găsi cea mai bună mâncare din Roma!

La pas prin Roma

Pentru a te bucura cu adevărat de Roma, cel mai bine este să o parcurgi la pas. Acesta este singurul mod în care poți să vezi toate piațele. Probabil că vei parcurge mulți kilometri pe jos. Noi am făcut într 15 și 20 de kilometri în fiecare zi. Mai mult, intră în fiecare biserică pe lângă care treci. Sunt extrem de multe în Roma, dar sunt diferite și astfel vei putea să observi diverse stiluri arhitecturale.

Îți recomand să nu ratezi Piazza Navona, Piazza Di Spagna, Piazza del Popolo, Piazza Venezia și Campo de’Fiori.

piata navona din roma

Piazza Navona

la pas prin roma

Dacă vrei ca vacanța ta să fie cu adevărat low – cost, nu te îngrijora. Roma are destule obiective turistice gratuite. Printre ele sunt și Fontana di Trevi, Panteonul și chiar bazilica Sfântul Petru.

Biletele la Roma

Milioane de turiști vizitează Roma anual. Astfel, cozile la cele mai importante obiective turistice sunt uriașe. De aceea îți recomand să îți cumperi toate biletele online, chiar dacă vei plăti cu 2 – 3 euro în plus. În acest mod vei scuti atât coada la bilete, cât și coada la intrare. Cumpărare biletelor online îți aduce avantajul skip the line.

Fontana di Trevi

Este cea mai faimoasă fântână din Roma. Se spune că dacă arunci un ban în fântână, sigur te vei întoarce în orașul etern. Ai grijă că nu ai voie să faci baie în fântână. De asemenea, nu îți recomand să cumperi gelato din zonă deoarece este foarte scumpă și uneori nu la fel de bună.

fontana di trevi roma

fontana di trevi si foarte multi turisti

Panteonul

Panteonul este alt obiectiv turistic din Roma cu intrare liberă. Este unul dintre cele mai vechi clădiri din lume. Inițial a fost un templu, apoi a fost transformat în biserică.

panteonul din roma

caruta la panteonul din roma

in interiorul panteonului din roma care este biserica

În interiorul Panteonului din Roma

Grădina cu portocali

Grădina cu portocali este un loc de relaxare deasupra Romei. Ne-am bucurat de frumusețea orașului înconjurați de portocale și de liniște.

gradina cu portocali

priveliste asupra romei din gradina cu portocali

Priveliștea din grădina cu portocali asupra Romei

Columna lui Traian

Columna lui Traian a fost construită ca urmare a victoriei romanilor împotriva dacilor. Poți vedea scene de luptă sculptate. La muzeul național de istorie din București se găsește copia acestei columne. Acest obiectiv turistic din Roma este gratuit.

Piramida lui Cestius

Te-ai fi gândit că găsești în Roma o piramidă? Nici noi. Piramida a fost construită de Caius Cestius pentru a servi ca loc de veci. Ea poate fi vizitată și înăuntru, dar doar cu o programare prealabilă. Biletul costă 5,5 euro și îl poți achiziționa de aici. Se organizează doar tururi cu ghid în anumite zile ale săptămânii.

Vatican

Pentru a intra în Vatican trebuie să treci de controlul de securitate. De obicei se formează cozi, dar niciodată mai mult de 15 minute.

piata vaticanului

Piața Vaticanului

Bazilica Sfântul Petru

Intrarea în bazilică este gratis. Costă urcarea în domul bazilicii, vizitarea catacombelor și a tezaurului. Până în domul bazilicii sunt 551 de trepte. Poți parcurge vreo 200 cu liftul, însă nu recomand deoarece este o urcare ușoară. Pentru a urca pe jos costă 5 euro, iar cu liftul 7 euro. Priveliștea asupra Vaticanului  este superbă. Nu trebuie să ratezi asta!

Noi am vizitat tezaurul, dar nu am fost impresionați. Intrarea a fost între 7 și 10 euro cu tot cu ghidul audio. Din cauza lipsei timpului, nu am ajuns să intrăm la catacombe. Dar sunt pe lista mea pentru următoarea călătorie la Roma!

Muzeele Vaticanului

Pentru a vizita muzeele trebuie să îți cumperi biletul online. Cozile sunt imense încă de la prima oră a dimineții. Pe acest site poți să rezervi biletele. Biletul întreg costă 16 euro, iar cel redus 8 euro. Taxa de rezervare este de 4 euro. Îți recomand să mergi cât de devreme posibil deoarece se aglomerează foarte repede. De asemenea, studenții ar fi bine să aibă un card ISIC. Cei de la muzeu nu recunosc carnetele noastre de studenți. Dacă nu îți este recunoscut carnetul,  va trebui să plătești un bilet la preț întreg. Nu se plătește doar diferența.

În prețul acesta vei trece prin mai multe muzee și camere. Cea mai impresionantă cameră este camera hărților. Din punctul meu de vedere este mult mai impresionantă decât Capela Sixtină.

camera hartilor

Camera hărților

tavan din muzeul vaticanului

Pentru a înțelege ceea ce vizitezi, ar trebui să îți iei un ghid audio sau aplicația IziTravel. Noi am avut aplicația întrucât ghidul audio costă 7 euro. Am fost foarte mulțumiți de aplicație. Are un tur complet al muzeelor.

Această activitate îți va ocupa marea majoritate a zilei. Noi am stat aproximativ 5 ore la muzee.

Coloseumul

Cele mai mari cozi le-am văzut la Coloseum. Erau cozi atât la bilete, cât și la intrare. Pe acest site vei găsi biletele. Costă 12 euro biletul, iar taxă de rezervare 4 euro. Biletul include și vizitarea forumului roman și a dealului Palatin. Biletul este valabil două zile. De asemenea, forumul roman și dealul Palatin se vizitează în același timp. Nu vei putea să intri de două ori.

Îți recomand să profiți de cele două zile de valabilitate ale biletului. Pentru vizitarea forumului roman și a dealului Palatin vei avea nevoie de mult timp.

coloseum din roma

coloseumul

sub arena de lupta din coloseum

Sub arena de luptă de la Coloseum

coloseumul din roma

coloseumul din roma si sub arena de lupta

Forumul roman și dealul Palatin

Ambele sunt situri arheologice majore din Roma care atestă istoria îndelungată. Orașul este înconjurat de șapte coline. Una dintre ele este dealul Palatin unde Romulus a întemeiat Roma. De asemenea, forumul roman adăpostește mai multe clădiri ale guvernului roman ce erau situate în centrul orașului. Unele dintre ele au fost transformate în biserici de-a lungul timpului.

Cum am menționat, biletul pentru aceste două obiective este inclus în cel pentru Coloseum. Vei vizita cele două obiective împreună.

roma

Castelul Sant’Angelo

Situat pe malul râului Tibru, castelul a fost construit pentru a deveni un mausoleu. Ulterior a fost modificat. În zilele noastre adăpostește Muzeul Național. Biletul întreg costă 10 euro, iar cel redus 5 euro. Noi nu l-am vizitat deoarece am citit că este tourist trap și nici nu am avut mult timp la dispoziție.

castelul sant angelo pe malul tibrului

Mâncarea în Roma

Cel mai important lucru de reținut este să nu mănânci în locurile cu mulți turiști, mai ales la Coloseum! Aceste restaurante sunt tourist trap. Prețurile sunt exagerat de mari, iar mâncarea lasă de dorit.

Căută locuri mai ferite de turiști care au un decor tradițional. Noi am găsit un astfel de loc, Trattoria Da Danilo.

Alt local unde poți mânca paste bune este Cantieri Rubattino. Aici am mâncat paste cu fructe de mare și trufe.

De asemenea, mai poți încerca Ragno D’Oro. Osteria este situată destul de aproape de Vatican. Îți recomand să încerci mozzarela proaspătă.

Dacă ți se face poftă de desert, poți oricând să încerci un gelato delicios de la Gelateria LaRomana. Sfatul meu este să guști aroma crema dal 1947.

Dacă ai întrebări sau sfaturi despre ce ai putea să faci în Roma, așteptăm comentariile tale.

  • Cristina

    Buna! Sunt o mare iubitoare de călătorii dar și o impatimita cititoare de bloguri de calatorii.Vreau să te felicit pentru munca ta! Ai unul dintre cele mai bine structurate bloguri, cu informații utile și descrieri cu măsură....cât să nu plictisească ( si am citit destule bloguri de profil la viata mea). L-am descoperit astăzi și voi rămâne fidela. Drumuri lungi și frumoase îți doresc !

  • Beatrice

    Buna , Te felicit pt aceasta minunata descriere plina de informații utile .Urmează sa vizitez Roma în luna aprilie împreună cu familia .Te rog mult sa mi împărtășești cum procedez cu ghidurile audio.ce anume sa caut (batranii mei sigur au nevoie).Sunt total atehnica și un un profan in aceasta lume a tehnologiei .Mulțumesc

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.