Sudul Italiei: prima zi în Leece și Monopoli

Pentru iubitorii de fructe de mare și de vreme însorită în toate anotimpurile avem o propunere de vacanță! Frumosul sud al Italiei, mai exact regiunea Puglia (Apulia), este un loc minunat de vizitat și relaxare.

Denumită și The Heel of Italy’s Boot, regiunea are tot ceea ce turiștii ar putea dori: terenurile plate sunt perfecte pentru ciclism sau mersul pe jos, climat cald, uscat, kilometri de coastă Adriatică și Ionică pentru doritorii de înot și plajă.

În aproximativ 2 ore, din București aterizăm in Bari. Am ales un zbor low-cost cu Wizz Air. Biletul a fost cumpărat cu aproximativ 2 luni înainte, la prețul de 120 lei ( Wizz Air Discount Club). Fiind 2 fete și dorind să stăm într-un hotel chic și confortabil, însa la un preț accesibil, am găsit o ofertă  atractivă în LecceSui Tetti Luxury Room (recomand!).

Pentru a ne putea deplasa cu ușurință, am ales să închiriem o mașină din aeroportul din Bari. Prin urmare, pornim cu un Twingo spre Lecce.

În drum spre hotel, ne-am oprit pentru a vizita Monopoli, care se afla la 40 de minute de Bari. Ajungem la ora prânzului, la un restautant din zona portului, La Locanda sul Porto.


 

Mâncarea a fost delicioasă și variată.

În continuare ne vom pierde pe străduțele din Monopoli.

Din Monopoli în doar 1 ora ajungem în Lecce.

Va urma…

Ai vizitat Sudul Italiei? Unde te-ai cazat, ce locuri ai ales?

Acest articol face parte dintr-o serie despre Sudul Italiei. Click pentru ziua doi și ziua trei.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.