Taormina

De curând ți-am povestit despre Isola Bella, unul dintre cele mai frumoase locuri din Sicilia. Acum venim cu informații despre ce poți face în Taormina, dupa o zi însorită la plajă. Hai cu noi să îți arătăm pe unde să te plimbi, unde să mănânci sau unde să bei cea mai bună granita.

Ce să vizităm în Taormina

Teatro Greco

Este locul unde se țin azi spectacole de operă și teatru și concerte. Este un fost teatru grec construit în mare parte din cărămidă. Se presupune că structura actuală a fost reconstruită pe fundamentele unui teatru mai vechi din perioada greacă. Intrarea este 10 euro, iar pentru studenți este 5 euro.

teatru grec taormina

După Teatrul Vechi, poți face o plimbare în Giardino Publico. În această grădină poți admira o priveliște superbă către mare. Apoi, îți recomand să mergi pe Corso Umberto spre Piazza IX Aprile (Piața Belvedere).

Mâncare și băutură

Timoleone Cafe este o cafenea simpatică unde poți bea o cafea italienească sau un cocktail delicios. Aici poți servi o gustare sau poți mânca  supe sau chiar faimoasele paste.

Dacă vrei să bei cea mai delicioasă granita trebuie să te duci la BamBar. Pentru micul dejun, poți acompania granita cu o brioșă tipică siciliană sau un croissant. Am avut plăcerea de a ne servi chiar patronul ce ne-a învațat cum sa facem o poză cu granita ca un instagramer adevărat.

Noi ne-am îndrăgostit de Taormina. Ne-a plăcut foarte mult, astfel că ne-am plimbat peste tot și am explorat orașul așa cum se cuvinte.

Dacă ai fost, lasă-ne părerile tale. Așteptăm cu nerăbdare să știm cum ți s-a părut Taormina.

 

Ciao,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.